Karneler Başkan Altepe’den

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Molla Fenari İlkokulu öğrencilerine karnelerini verdi ve okulda gerçekleştirilen ‘Başkana Mektup’ konulu kompozisyon yarışması ile ‘İstiklal Marşı’nı iyi okuma’ ve ‘En Çok Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye etti.

Karneler Başkan Altepe’den
banner98
 Başkan Altepe, geleceğin emanetçisi olan gençlere çok değer verdiklerini belirterek, gençlerin spor yapan sağlıklı bireyler olmalarının önemine dikkati çekti.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Molla Fenari İlkokulu öğrencilerine karnelerini verdi ve okulda gerçekleştirilen ‘Başkana Mektup’ konulu kompozisyon yarışması ile ‘İstiklal Marşı’nı iyi okuma’ ve ‘En Çok Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye etti.

Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe emin adımlarla taşımak amacıyla eğitim kurumlarına her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2016 – 2017 eğitim öğretim yılının son gününde Molla Fenari İlkokulu öğrencilerinin karne heyecanını paylaştı.
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle daha önce tadilatları gerçekleştirilerek ihtiyaçları çözüme kavuşan ve bu sayede daha sağlıklı ve daha modern bir eğitim kurumu olarak öğrencilerini geleceğe hazırlayan Molla Fenari İlkokulu, eğitim öğretim yılının sona erdiği bugünde anlamlı bir ödül törenine ev sahipliği yaptı. Molla Fenari İlkokulu’ndaki 32 sınıfta 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini ve karnelerini, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.
‘Başkana Mektup’ konulu kompozisyon yarışması, ‘İstiklal Marşı’nı iyi okuma’ ve ‘En Çok Kitap Okuma Yarışması’ kategorilerinde yapılan yarışmalarda dereceye giren her sınıftan bir öğrenciye olmak üzere toplam 32 öğrenciye Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi.

“Öğrencilerimizle gurur duyduk”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eğitime önem verdiklerini söylediği konuşmasında, “Bugün Molla Fenari İlkokulu’nda ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Bir yandan öğrencilerimizin karne sevincini paylaşıyoruz, diğer taraftan da okulda yapılan yarışmalarda dereceye giren başarılı öğrencilerimizi bisikletle ödüllendiriyoruz. Öğrencilerimizle gurur duyduk, tebrik ediyoruz” dedi.
Başkan Altepe, eğitimin önemine vurgu yaparak “Molla Fenari İlkokulu, başarılı öğrenciler yetiştiriyor, geleceğe güzel nesiller yetiştiriyor. Bizlere de güzel mesajlar veriyor. Başarılı öğrencilerimizden mesajlarımızı aldık, dediler ki “Okulumuzun salonu yok”. İnşallah en kısa zamanda yerini ayarlayıp okula bir salon yapalım. Salonda hem spor, hem de toplantılar yapılsın. Molla Fenari’ye, semtimize, değerli gençlerimize ne yapsak az…” diye konuştu.

“Çocuklarımız Türkiye’yi geleceğe taşıyacak”
Türkiye’nin hedeflerinden de bahseden Başkan Altepe, “Türkiye’nin gelişip kalkınmasında önemli şehirlerden biri Bursa… Bu hedefle Bursa’da yetişen çocuklarımızın üzerine titriyoruz. Çünkü bu çocuklar Türkiye’yi geleceğe taşıyacak. Gençliğimizin en güzel şekilde yetişmesi gerekiyor. Geleceğimizin emanetçisi olan gençlerimize çok değer veriyoruz. Bugünün çocukları ve gençleri, yarının büyükleri olacaklar. Çocuklarımızın zamanlarını iyi değerlendirmelerini ve bol bol spor yapmalarını hedefliyoruz. Gençlerimiz spor yapan sağlıklı bireyler olsunlar ki sağlıklı bir toplum oluşsun” şeklinde konuştu.
Çocuklarla gençlerin geleceği için Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmaları olduğunu da ifade eden Başkan Altepe, gençlerin bilinçli, değerlerine bağlı, çevreye duyarlı, Bursa’ya sahip çıkan bireyler olabilmesinin önemine işaret etti. Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar çeşitli etkinliklerde öğrencilere 6000’den fazla bisiklet hediye edildiğini de ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile Molla Fenari İlkokulu Müdürü İsmail Demir de Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime katkılarından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Törende, ‘Başkana Mektup’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren 1 A sınıfından Hacer Sena Durmuş ile 4 B sınıfından Emir Akhanlar kompozisyonlarını, anasınıfı öğrencisi Ervanur Öcalan da İstiklal Marşı’nı okudu. Gurur dolu anların yaşandığı törende, Başkan Altepe, sınıfları da gezerek öğrencilere karnelerini verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0