banner102

Karacabey Çiftçisinin Yeni Umudu Pancar

Karacabey'deki çiftçileri yakından ilgilendiren Susurluk Şeker Fabrikası, 3 yıl aradan sonra yeniden faaliyete başladı.

Karacabey Çiftçisinin Yeni Umudu Pancar
 Fabrikanın pancar alımına başladığını söyleyen Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, alım fiyatlarının afetlerden zarar gören çiftçiye destek olmak için geçmiş yılların üzerinde açıklanmasını beklediklerini söyledi. 
1955 yılından bu yana ülke ekonomisine katma değer sağlayan Susurluk Şeker Fabrikası, bölgesinde yeterli miktarda pancar ekilmediği için bir süredir üretime ara vermek zorunda kalmıştı. 3 yıl aradan sonra bölgede 28 bin 620 dekar pancar ekilince, 8 Ekim Çarşamba günü yapılan törenle 2014 - 2015 yılı pancar alımına başlandı. Fabrika Müdürü Mehmet Reşit Karataş’ın konuşmasının ardından pancar getiren çiftçilere hediyeler verildi.
Kurban kesilip dualar edilmesinin ardından fabrikaya gelen ilk pancar alındı. İlk pancarı getiren Karacabeyli müstahsil Suat Uzer’e ödülünü Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu takdim etti.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı ve Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu, “Hava şartlarına bağlı olarak Türkiye genelinde pancar polar derecesinin düşük olması pancar fiyatının düşmesine sebebiyet verdi. Dolayısıyla çiftçilerimiz büyük mağduriyete uğradı. Domateste olduğu gibi pancarda da hayal kırıklığı yaşamamak için taban fiyatının geçmiş yılların üzerinde açıklanarak mağduriyetin giderilmesi lazım. Aksi takdir çiftçi para kazanamayacağı için yine pancar ekmekten vazgeçebilir” dedi.
Susurluk Şeker Fabrikası işçileri, tesisin faaliyete geçmesinden çok memnun olduklarını belirterek, “Kurban bayramından sonra ikinci bayramı bize yaşatan herkese teşekkür ederiz” dediler.
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0