banner102

Kahvehaneden kıraathaneye kültürel dönüşüm sürüyor

Yıldırım Belediyesi, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i ilçe sakinleriyle buluşturarak güncel konular hakkında sohbet etme imkanı sağlıyor.Kahvehaneden kıraathaneye projesi kapsamında Yıldırımlılarla buluşan ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil...

Kahvehaneden kıraathaneye kültürel dönüşüm sürüyor
Yıldırım Belediyesi, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i ilçe sakinleriyle buluşturarak güncel konular hakkında sohbet etme imkanı sağlıyor.
Kahvehaneden kıraathaneye projesi kapsamında Yıldırımlılarla buluşan ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ’Misak-ı Milli ve 15 Temmuz’ konulu programı ile ilçe sakinleriyle Duaçınarı Mahallesi Doğu Kıraathanesi’nde bir araya geldi. Yıldırımlıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet dönemi siyasal yaşamdaki gizli kalmış yönleri kendi üslubuyla aktaran Ahmet Şimşirgil 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi hakkında da bilgiler verdi. Yaşanan darbe girişiminin uzun yıllar boyu sinsice hazırlanan bir planın son aşaması olduğunu dile getiren Şimşirgil, “40 yıldır İslam’a hizmet ettiklerini söyleyen hainler, planlarının sonunda bir milletin alnına kurşun sıkacak, bir devleti yıkacak hale geldiler. Bin yıl İslam’ın hamisi olan bir milleti Hristiyan yapacak hale geldiler. Milletimiz hainleri bertaraf etmeseydi 17 Temmuz’da sokağa çıktığınızda yüzbinlerce genci, boyunlarında haç işareti ile gezdiklerinin görecektiniz” diye konuştu.
Yıldırımlıların yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Şimşirgil, Osmanlı döneminde yaşatılan kıraathane kültürünün Yıldırım’da tekrar can bulmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Aşık Turabi ile Ebubekir Zamani’nin söylediği türküler ve gerçekleştirdikleri atışma etkinliğe renk katarken, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in katılacağı bir sonraki ‘kahvehaneden kıraathaneye’ programı, 27 Aralık Salı günü Zümrütevler Mahallesi’deki Çağlayan Kıraathanesi’nde gerçekleşecek.
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0