banner101

İznik'te Tarih İstanbul Kapı İle Şahlanıyor

İznik'te Tarih İstanbul Kapı İle Şahlanıyor

İznik'te Tarih İstanbul Kapı İle Şahlanıyor
 İznik surlarında başlayan restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. 4970 metre uzunluğunda, çift sur sistemiyle yapılan dört ana kapı ve 12 tali kapıdan oluşan Türkiye'nin 2.büyük surlarına sahip İznik'te restorasyon çalışmaları İstanbul Kapı'da düzenlenen törenle başladı.


Tarihi ve kültürel miras çalışmalarını UNESCO Dünya Mirası Listesi ile taçlandıran ve İznik'in değerlerini evrensel değer haline getirilmesi konusunda çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik Belediyesi koordinasyonuyla ilçede çalışmalarına bir çok noktada devam ediyor.


İstabul Kapı tarihi surlarında düzenlenen restorasyon için ilk harç koyma töreni Ak Parti Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, bürokratlar ve İznikli vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.


Başkan Sargın "İznik Tarihi Yatırımlara Şahitlik Ediyor"

Törende konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın  "Evet sevgili dostlar bu gün tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz.Tarihi ve Kültür mirasımız olan İznik surlarının onarımı ile ilgili ilk harcını bugün çok değerli Milletvekilimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın katılımı ile başlatıyoruz.İznik'imize hayırlı uğurlu olsun.Evet sevgili hemşerilerim İznik surları 4970 uzunluğunda  Türkiye'nin 2. büyük surlarına sahip bir ilçe.Bu anlamda surların onarılması ilçemiz açısından önemliydi ve bu konuda hiçbir gayretini esirgemeyen  Büyükşehir Belediye Başkanımıza tüm İznikliler adına  İznik Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum . Evet sevgili hemşerilerim İznik surlarında Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile yine sur aralarının temizlenmesi yapılarak İznik'in güneyinden sur aralarına giren hemşerilerimiz artık yürüyerek kuzey kısmındaki surlardan çıkabilecek. İnşallah 22-23 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan Uluslararası İznik Ultra Maratonu yarışlarında Avrupa' nın çeşitli ülkelerinden,Asya'nın çeşitli ülkelerinden buraya gelen maraton koşucuları  bu iki sur arasında koşacak. Ayrıca 1 Nisan 2017 Cumartesi günü başlayan bir kano festivalimiz var. Türkiye'nin değişik yerlerinden kanocular gelecek onları da bu sur aralarında hem gezdirme hem kanoları ile birlikte orada fotoğraf çekip dünyanın dört bir yanına İznik'in surlarının göndermiş olacağız.Bu vesile ile başta değerli Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

 

 

Başkan Altepe "Restorasyonlar İznik'e Değer Katıyor"

Yapılan restorasyonların ülke turizmimize  ve ilçemizin turizmine katkı sağladığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuşmasında "Evet bu gün güzel bir gün bu güzel bahar havasında bu güzel günde güzel bir temel tören gerçekleştiriyoruz. Tarih ,  kültür ve medeniyet kenti  İznik ve tarih başkenti İznik, Bursa dan öncede Başkent olan İznik'imiz ve İznik'imizi koruyan 2000 yıllık surlar ve surların en önemli kapısı İstanbul kapı restorasyonu ve özellikle tüm sanatsal değeri ile birlikte, buradaki özellikleri ile birlikte en önemli kapı halinde ve şuanda  Büyükşehir Belediyemiz tarafından artık her türlü hazırlığı yapıldı.İşte bu günde restorasyon konusunda inşallah startını da vermiş oluyoruz.Yaklaşık ilk etapta 4,5 milyon liranın harcanacağı bölgemize de İznik'imize de değer katacak olan güzel bir restorasyon projesi.Şimdiden İznik'imize , kültürümüze , bölgemize hayırlı uğurlu olsun diyorum .Güzel bir dönem yaşıyoruz .Çünkü artık her türlü yatırımlar yapılabiliyor.Eskiden bunlar pek yapılamıyordu.Bundan önceki dönemlerde bir kaç trilyonluk yatırım bir yılda yapılamıyordu. İznik Belediyesi, şimdi artık Büyükşehir Belediyesi ile birlikte.Öncelerde işlerin yapılması için haftalarca aylarca Ankara'ya Bursa ya taşınılıyordu, şimdi artık Büyükşehir ile birlikte hizmetler hızlı bir şekilde programa alınıyor ve yapılıyor" dedi.


Tören sonunda temsili restorasyonu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın başlattı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0