banner102

İznik’te Gurur ve Heyecan Günü

İznik'te 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ kapsamında düzenlenen tören saat 11.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İznik’te Gurur ve Heyecan Günü
 Programa İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Cumhuriyet Savcıları Sebahattin Taha Hasbutcu ve Sertaç Bozkurt, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kd.Başçavuş Müslüm Ilgın,Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, Şehit aileleri,Gaziler ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.


Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Muharip Gaziler Temsilciliği Başkanı İbrahim Eroğlu ve Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Aydın yaptı.


Eroğlu “Gurur ve Heyecan İçerisindeyim”

İlk olarak söz alan Muharip Gaziler Temsilciliği Başkanı İbrahim Eroğlu konuşmasında “19 Eylül Gaziler Günü aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan vefakâr gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Gaziler gününü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyim. Bugün vesilesiyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve enselikler diliyorum” dedi.


Başçavuş Aydın “Bu Vatana Namerdin Elini Değdirtmeyeceğiz”

Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Aydın ise konuşmasında “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik ve Gazilik ünvanı verilmiş ve bugün Gaziler Günü olarak ilan edilmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Ey şeref abidesi, bir an bile tereddüt etmeden bizler rahat edelim diye nefesini veren şehidim, verecek olan gazim, unutmayınız kalbimizde ki yeriniz apayrı. Sizlere imrenen gözlerle bakıyoruz. Gözlerinizde ki ışıltı bizleri tarihimizin derin destanlarına alıp götürüyor. Emanetiniz emanetimizdir. Gözünü arkada kalmasın. Sizlerin sahip çıktığı gibi bizlerde sahip çıkacağız. Bu vatana namerdin elini değdirtmeyeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş olan ve hayatta olup bizleri burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğilerek şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


Başkan Sargın “Bu Vatan Şehitlerin Ve Gazilerin Bizlere Emanetidir”

Bu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir diyerek gününün önemine vurgu yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın açıklamasında Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde gaza anlayışı en önde gelen değerlerimiz arasındadır. Medeniyetimizin en mümtaz vasıflarından olan gaza inancı, bize 1071’de Anadolu topraklarını verdiği gibi Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde ülkemizin ve milletimizin ilelebet var olacağını dünyaya açıkça ilan etmiştir. Tarih boyunca nice savaşlar, nice çatışmalar yaşayan bu coğrafyanın sakinleri olarak bizler, istiklali ve istikbali için her daim teyakkuzda olan bir milletin evlatlarıyız. Dün cephelerdeki savaşlarda istiklal ve istikbaline sahip çıkmış olan aziz milletimiz, bugün de ülkemizin huzuruna kast eden terörle mücadeleye devam ediyor. Bu aziz milletin, 15 Temmuz’daki darbe girişimini canları pahasına engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gaza bilincinin ne denli önemli olduğunun en önemli göstergesidir. Bu millet gazi millettir. Bu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız. Bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehide, her bir gaziye, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum, Allah onlardan razı olsun.Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Müşir ve Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Törende Muharip Gazi Ali Baraç ve Kılıçaslan Ortaokulu öğrencisi Esmanur Bağcı şiir okurken, tören gaziler onuruna verilen yemek ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0