İznik'li Çinici, İkea'ya Karşı Zafer Kazandı

Bursa’nın İznik ilçesinde, bir çini işletmecisi, dünya devi İKEA’ya karşı başlattığı isim savaşını kazandı.

İznik'li Çinici, İkea'ya Karşı Zafer Kazandı
banner98
Bursa’nın İznik ilçesinde, bir çini işletmecisi, dünya devi İKEA’ya karşı başlattığı isim savaşını kazandı.
İznikli genç çini işletmecisi Murat Küçükçakır, işyerinin ismi olan "İznikea" için patent başvurusu yaptı. Dünya AVM devi İKEA ise buna karşı çıktı. İznikea"nın içerisinde kendi firma isminin yer aldığına dikkat çeken firmanın avukatları, bunun mümkün olmayacağını İKEA'nın isminin kullanılamayacağını belirterek, Türk Patent Enstitüsüne itiraz etti.
İKEA'nın avukatları, firmanın isminin ulusal değerlere sahip olduğu ve kullanılamayacağına dair TPE'ye 36 maddeden oluşan 10 sayfalık itiraz dilekçesi sundu. Çini işletmecisi Küçükçakır ise 2 sayfalık savunma dilekçesiyle dünya devi İKEA'yı dize getirdi.
“İlk başta girmeyin, çok eski ve büyük bir firma, bu davayı kazanırlar diye bize telkinlerde bulunuldu” diyen Murat Küçükçakır, "Haklı olduğumuz davamızda ilerleme kararı aldık ve İKEA ile olan mücadele de böylelikle başlamış oldu" dedi.
2012 yılında İznik'in "İzn"i ile tarihi ismi olan "Nikea"yı birleştirerek "İznikea" adında marka oluşturmaya karar verdiklerini anlatan Küçükçakır, “Marka için bir patent şirketi ile görüştük. Türk Patent Enstitüsü ile temasa geçildi. Ancak, daha sonra İKEA avukatları tarafından bize ret davası açıldı. Köklü bir kuruluş olduklarına, geçmişlerinin eski olduğuna dair savunma yaptılar. Ancak TPE bizi haklı buldu. İKEA ikinci kez itirazda bulundu. 36 maddeden oluşan 10 sayfalık itiraz dilekçesi sundular. Bunun üzerine İznik'in eski adının Nikea olduğunu ispatlayan karşı savunma yaptık. 'İKEA çok güçlü bir firma, karşısında duramazsınız’ dediler, fakat yılmadık. İkinci itirazda TPE bizi yine haklı buldu ve ‘İznikea’ isminin patentini aldık" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0