İş Dünyasına 13,5 Milyon Dolarlık Doping

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), firmaların uluslararası alanda rekabet gücünü artırmak maksadıyla Bursa iş dünyasına 13,5 milyon dolarlık destek kazandırdı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yıl sonuna kadar Bursa iş dünyasına sunulan Ur-Ge desteklerini 45 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

İş Dünyasına 13,5 Milyon Dolarlık Doping
banner98
 Türkiye’ye rol model projelerin hayata geçirildiği bir uzmanlık merkezi haline gelen BTSO, üyelerinin ve kentin uluslararası arenada daha güçlü hale gelmesi için örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. BTSO, son olarak Ekonomi Bakanlığı tarafından geliştirilen ‘Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) programı çerçevesinde Bursa iş dünyasına 3 farklı projede toplam 13,5 milyon dolarlık kaynak kazandırdı.
BTSO, Türkiye’nin 2023 hedeflerinde büyük öneme sahip olan uzay, havacılık ve savunma ile raylı sistemler alanında başlattığı kümelenme faaliyetlerinin ardından her iki alanda geliştirdiği proje ile Ekonomi Bakanlığı’ndan da Ur-Ge desteği almaya hak kazandı. BTSO’nun projesiyle uzay, havacılık ve savunma alanında 27, raylı sistemler alanında da 31 firma altyapısını geliştirme ve uluslararası pazarlarla temasa geçme fırsatına sahip olacak.

BEBE-ÇOCUK KONFEKSİYONU KURUMSALLAŞACAK

BTSO’nun Ur-Ge desteği almaya hak kazandığı bir başka projesi ise bebe-çocuk konfeksiyonu alanında gerçekleşti. Sektörde faaliyet gösteren 30 firmanın dâhil olduğu proje kapsamında bebe-çocuk firmalarının doğrudan ihracat yapabilmeleri ve kurumsal kapasitelerini artırmaları hedefleniyor. Bilindiği gibi Bursa, bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye’nin üretim merkezi konumunda bulunuyor.

İHRACAT SEFERBERLİĞİ

Her proje için toplam 4,5 milyon dolara kadarlık kaynağın sunulduğu Ur-Ge programı ile firmaların eğitim danışmanlık giderleri ve tanıtım ile işbirliği kuruluşlarının proje bazlı giderleri destekleniyor. Bakanlık, söz konusu desteklerle proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine imkan sağlayarak, işbirliği kuruluşlarının önderliğinde ihracat seferberliği başlatmayı hedefliyor.

BAŞKAN BURKAY: “7 UR-GE PROJESİ DAHA GELİYOR”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Bursa’dan güçlü markaların çıkması amacıyla önemli projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Bursa’ya 13,5 milyon dolarlık kaynak aktarılmasını sağladıklarını belirten Başkan Burkay, “Bursa büyürse Türkiye büyür. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olarak firmalarımızın markalaşması ve uluslararası alanda güçlü bir konuma ulaşmasını hedeflemekteyiz. Bu kapsamda kentimize kazandırdığımız Ur-Ge desteklerinin firmalarımıza ve Bursa iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum. Bursa’daki firmalarımızın güçlü olduğu alanlarda Ekonomi Bakanlığı’mıza yıl sonuna kadar 7 Ur-Ge projesi daha sunacağız. Böylece Bursa’ya toplam 45 milyon dolarlık kaynağın aktarılmasını sağlamış olacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0