banner102

‘İpek Böceği’nin öyküsü dünya vitrininde

‘Bursa İpeği Hayat Buluyor’ projesi kapsamında Dr. İsmail Şeker tarafından hazırlanan ‘İpek Böceği’nin Yaşam Öyküsü’ adlı eser, akademik dünyaya bilimsel referans oldu.

‘İpek Böceği’nin öyküsü dünya vitrininde
 Büyükşehir Belediyesi’nin somut olmayan kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefiyle kent belleğine kazandırdığı eserler, dünya çapında ses getiriyor. ‘Bursa İpeği Hayat Buluyor’ projesi kapsamında Dr. İsmail Şeker tarafından hazırlanan ve Bursa Kültür A.Ş. tarafından yayınlanan ‘İpekböceğinin Yaşam Öyküsü’ adlı eser, akademik dünyaya bilimsel referans oldu. Aynı zamanda usta bir fotoğrafçı olan Şeker’in objektifinden fotoğraflarla İpek Böceği’nin yaşam evrelerinin İngilizce ve Türkçe kaleme alındığı bilimsel çalışma, Asya’nın en büyük kütüphanelerinden biri olan ve 3 milyondan fazla kitabın bulunduğu Kazakistan Farabi Üniversitesi Kütüphanesi’nde kaynak eserler arasına girdi.

Avrupa ve Asya’da birçok okul kütüphanesinde kaynak gösterilen ‘İpek Böceği’nin Yaşam Öyküsü’, İsviçre Lozan Türk Birliği Kütüphanesi’nde de okurlarıyla buluşuyor. İpek Yolu’nun başlangıç noktası Çin’in Ankara Büyükelçiliği, Çin Kültür ve Ticaret Ataşeliği ile Gürcistan Devlet Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı’nın kültürel envanterine de adını yazdıran kitap, ayrıca pek çok fotoğrafçıya da ilham kaynağı oldu. Bursa’da ipeğin gelişimini fotoğraf kareleri ve bilimsel veriler eşliğinde tüm yönleriyle gözler önüne seren eserde, İpek Böceği’nin yumurtadan kelebeğe uzanan öyküsü anlatılıyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0