İNEGÖLLÜLER KOSOVA’DA BİNLERLE EKMEĞİNİ PAYLAŞTI

İnegöl Belediyesi, İnegöllü işadamlarının desteği ile İnegöl’ün Kardeş şehri Kosova Mitrovça’da 5. kez iftar çadırı kurdu.

İNEGÖLLÜLER KOSOVA’DA BİNLERLE EKMEĞİNİ PAYLAŞTI
banner98
 İnegöl Belediyesi tarafından kardeş şehir Mitroviça’da açılan iftar çadırına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, aralarında Kaymakam Ali Akçanın da bulunduğu 15 kişilik heyetle katıldı.

 

Eyüp Sultan Vakfının destek verdiği ve Mitroviça’lıların oldukça mutlu olduğu gözlenen iftar çadırında her akşam yaklaşık 500 kişi iftarını açıyor.

                                                                                                                   

İftar sonrası bir açıklama yapan Başkan Aktaş, Balkan coğrafyasına çok önem verdiklerini ve buralarda hizmetlerinin olduğunu belirtti. Aktaş, Balkanlara her zaman moral desteği vereceklerini, maddi ve manevi yanlarında olacaklarını söyleyerek, “İnegöl aynı zamanda bir Balkan şehri. Balkanlar bizim kardeşimizdir” dedi. Orada yaşayan herkesin İnegöl’de bir parçası olduğunu ifade eden Aktaş;  Bu akraba toplumların birbirine yakınlaşması ile ilgili çalışmaların her zaman sürdürüldüğünü kaydetti.

 

Aktaş konuşmasının devamında; “2010 yılından beri İnegöl’den Kosova’ya gönül ve barış köprüsü kurduk. Hep birlikte, heyecanla ve gururla Evlad-ı Fatihana koştuk. Sponsorlarımız sayesinde gittiğimiz Balkanlarda, binlerle, aynı sofrada suyumuzu ve ekmeğimizi paylaştık. Balkanlara doğru yol aldıkça anlıyoruz ki Mitroviça’nın İnegöl’den,  Saraybosna’nın Bursa’dan farkı yok. Biz, kökü aynı, dalları ayrılmaz koca bir çınar ağacı gibiyiz. İnanıyorum ki bu akrabalık bağları git gide güçlenecek ve yıkılmaz bir duvar olacaktır. İftarımız bu anlamda önemli bir görevi üstleniyor” şeklinde konuştu.

 

Aktaş, “İnegöl Belediyesi Balkanlarla çok güçlü bir dostluk köprüsü inşa etmeyi başardı. İnegöl Belediyesi Mitroviça’da sadece iftar sofraları kurmakla kalmıyor. Tarihsel süreçten gelen ve çeşitli sebeplerle sekteye uğratılan kardeşliğimizi yeniden yeşertiyor. Balkanlar bizim yabancı olduğumuz bir bölge değil. Tarihimize baksınlar. Orada bizim kültürümüzü, örfümüzü, ruhumuzu göreceklerdir” dedi.

 

7 ay önce seçilen Mitroviça’nın yeni belediye başkanı Agim Bahtiri ise; İnegöllü konukları ile birlikte olmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Mitroviça hakkında İnegöl’den gelen misafirlerine bilgi veren Bahtiri, iftar programını düzenleyen İnegöl Belediyesi ve hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

 

Heyet iftar öncesinde, 7 ay önce seçilen yeni belediye başkanı Agim Bahtiri’yi ziyaret etti. Heyeti Belediye binasında Meclis Başkanı, 2 Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyeleri karşıladı.

 

3. Osmanlı Padişahı Sultan Murat, Hüdavendigar ‘ın Türbesini de ziyaret edip dua eden heyet, türbenin hemen yanı başındaki müzeyle ilgili yetkililerden bilgiler aldı. I. Kosova Savaşı sonrası bir Sırp askeri tarafından hançerlenerek şehit edilen ve şehit edildiği yere iç organları defnedilen Sultan Murat türbesi  Kosova’da “Meşhed-i Hüdavendigar” ismiyle anılıyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0