banner101

İnegöl'e Yaşam Merkezi

İnegöl’e modern Hastane binası yapılıp, hizmete açılmasının ardından Koruma Sağlık birimlerinin de açılması için İl Sağlık Müdürlüğü kolları sıvadı.

İnegöl'e Yaşam Merkezi
 Bursa’da 4’ncüsünün İnegöl’e yapılması hedeflenen İnegöl Yaşam Merkezinin içinde faaliyet gösterecek Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Yaşam Merkezinden önce hizmete alınacak. Eski hastane alanında yapılması hedeflenen Yaşam Merkezinde KETEM, Obezite Birimi, Sigarayı Bıraktırma Polikliniği, Anne ve Çocuk Sağlığı Hizmet Birimi, Verem-Savaş Birimi, Aile Sağlığı Merkezleri yer alacak. Ayrıca, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi de bu merkeze taşınacak. 
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, İnegöl’de Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) yeri konusunda İnegöl Belediyesinden destek istedi. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, dün İnegöl’e gelerek, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Hakan Akyol ile birlikte KETEM’in konuşlanacağı Huzurevi ek hizmet binasında incelemelerde bulundular. Müdür Özcan Akan, KETEM’in iki ay içinde hizmete girmesinin hedeflendiğini bildirdi.

HUZUREVİ EK BİNASI KETEM OLACAK

Yeni Huzurevi Binasının Yeniceköy Mahallesi’nde İnegöllü bir hayırsever tarafında yapılacağını bildiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bildiğiniz gibi mevcut Huzurevimiz artık fiziki işlevini tamamladı. Yaklaşık 45 yıl İnegöl’ümüze hizmet eden bir yapı. Son birkaç yıldır yeni bir Huzurevi yapımı konusunu yüksek sesle konuşuyoruz. Yeni Devlet Hastanemizin devreye girmesiyle birlikte ilgili alana bir şehir meydanı ve Belediye Sarayı yapmayla ilgili bir planımız var. Hatta eski hastanenin yıkım işleminde sona doğru gelindi. Bu alana biz komple bir planlama yapmak istiyoruz. Eski Hastane Binaları, Huzurevi ve Verem Savaş Dispanseri olan binaların olduğu alanı komple bir meydan ve Belediye Sarayı yapmak istiyoruz. Huzurevi Ek Hizmet Binamızın KETEM olarak yani ‘Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ olarak hizmet vermesiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz” dedi.
Tahsis işlemlerinin bu ay yapılacak Belediye Meclis Toplantısında alınacak karardan sonra hemen başlayacağını belirten Aktaş, “Burayı 15-20 gün içinde boşaltıp, İl Sağlık Müdürlüğüne devretmek istiyoruz. Onlarda en geç iki ay içinde yani Ağustos ayının ortaları gibi cihazlarını yerleştirip hizmet vermeye başlayacak. KETEM’le ilgili her hafta İnegöl’den Bursa’ya belediye olarak bir araç gönderiyoruz. Bu bakımdan da KETEM’in İnegöl’e konuşlanmasını çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı. 
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, "Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi (KETEM)’in İnegöl’de konuşlanması için bugün sayın Belediye Başkanımızla çok güzel istişarelerde bulunduk. KETEM’in İnegöl Belediyesi Huzurevi Ek Hizmet Binasında konuşlanması ile ilgili tespitlerde bulunduk. Genel olarak güzel bir bina. Konuya olumlu bakıyoruz. En kısa zamanda yazışmalarımızı yaparak süreci başlatmak istiyoruz. Burada risk grubundaki yani 30-69 yaş aralığındaki bayanlar için meme filmi çekimi (mamografi) rahim ağzı kanser araştırma taraması ve her iki cins için 50-70 yaş aralığındaki insanlarımızda kalın bağırsak kanser taraması başta olmak üzere çeşitli taramalar yapılacak. Ayrıca gebe eğitim sınıfı ve obezite sınıfı da oluşturarak vatandaşlarımızı da bu konularda bilgilendirme yapacağız” dedi.

İNEGÖL’E YENİ YAŞAM MERKEZİ

İnegöl’de en önemli eksikliğinin Yaşam Merkezi olduğuna dikkat çeken Akan, “İnegöl bizim merkez ilçelerden sonra en büyük ilçemiz. Birçok ilden nüfusu daha fazla. Yeni Hastanemizi tamamlayıp burada hizmete açtık. Sıra şimdi geri kalan koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamlanmasında. Bunların başında da Yaşam Merkezi geliyor. İnegöl’e yeni yaşam merkezi yapacağız” dedi.
Eski hastanenin bulunduğu alanda yapılması düşünülen Yaşam Merkezi içinde faaliyet gösterecek birimleri açıklayan Akan, “3 bin 500 metrekare kapalı alan olması gereken Merkezimizin içinde KETEM, Obezite Birimi, Sigarayı Bıraktırma Polikliniği, Anne ve Çocuk Sağlığı Hizmet Birimi, Verem-Savaş Birimi, Aile Sağlığı Merkezi olacak. Dolayısıyla bunların hepsini içine alan bir yaşam merkezi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Müdür Akan, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezini de bu yaşam merkezinin içinde planladıklarını aktardı. Müdür Akan, Bursa’da üç tane Yaşam Merkezinin olduğunu, 4’ncüsünü de İnegöl’e açmak için İnegöl Belediyesi ile birlikte seferber olduklarını bildirdi. Özcan Akan, Huzurevi Ek Hizmet binasında konuşlanacak olan KETEM’in Bursa’da 3’ncü olacağını da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0