banner102

İnegöl 'Münazarada' Liderini Buldu

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İnegöl Liderini Arıyor, Liseler Arası Münazara Turnuvası'nın finali gerçekleştirildi. 16 Lise arasında düzenlenen turnuvanın şampiyonu Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi oldu.

İnegöl 'Münazarada' Liderini Buldu
 Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen final müsabakasını Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi. Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ve Küçükçalık Anadolu Lisesinin yarıştığı final müsabakası öncesinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Yakın tarihin en yaygın ve etkili tartışma türlerinden biri olan münazara türünün, günümüzün ve yakın geçmişin lider vasfıyla anabileceği önemli fikir adamları ve tanıdık simalarının ortak noktası olarak göze çarpıyor. Kitlelerin fikirlerinin gelişmesinde hayati önem arz ettiği bilinen münazara türüne dair bir kültürün lise düzeyindeki öğrenciler arasında yerleşmesi için önemli bir adım atan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, bu çalışmayla öğrencilerin entelektüel eğilimlerini artırmak, hayata dair perspektiflerini genişletmek, empati yeteneklerini geliştirmek ve fikirleri masada tartışabilecek olgunluğa, hoşgörüye ulaşmalarına öncü olabilmeyi hedeflemiştir. Turnuvayı kendi okulundaki öğrencilere ve diğer kesimlere duyurmak için her okuldan 1 sosyal medya sorumlusu öğrenci katılmıştır” dedi.
16 okuldan ikişer takım olmak üzere toplam 32 takım yarıştı. Toplamda 48 öğretmen, 160 öğrenci turnuvada Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesinde bir araya geldi. Kıyasıya geçen final sonunda İnegöl Liderini Arıyor Liseler Arası Münazara Turnuvasının şampiyonu Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, ikinci Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, üçüncü Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi ve dördüncü Naire Çikayeva Anadolu Lisesi olurken, en iyi sosyal medya sorumlusu olarak Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Kübranur Şimşek seçilirken, turnuvanın en iyi konuşmacısı Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Eslem Cömert oldu.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle Özdilek AVM tarafından hediye çekleri takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0