İnegöl Kurban Bayramına Hazır

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halkın kurban bayramını huzur içinde geçirmeleri için gerekli bütün tedbirleri aldıklarını söyledi.

İnegöl Kurban Bayramına Hazır
banner98
 Halkın bayramı en güzel şekilde geçirmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Aktaş, “Temizlik ekibimiz sadece bayramın 1. günü saat 10.00 olmak üzere iş başı yapacak. Bunun dışında bayram boyunca rutin çöp toplama ve temizlik hizmetlerimiz tam kapasite olarak devam edecektir. Bayram alışverişlerinden dolayı arife gecesi de alışverişin sıkça yapıldığı yerler olan, pazar yerleri ve çarşı içerisinde sabaha kadar temizlik yapılacak. 21 merkez mahallemizde tespit edilen muhtelif yerlerde toplam 120 adet kurban kuyusu hazırlanmaktadır. Vatandaşlarımız kurban atık alanlarının yerlerini belediyemiz web sitesinden, mahalle muhtarlıklarına asılacak listelerden ve Alo 153 telefonundan öğrenebilir” diye konuştu.
Merpa ve Alanyurt, kapalı pazar yerleri başta olmak üzere, Mesudiye, Pazartesi, Cumartesi pazarları ile Mahmudiye Mezarlığı karşısında, eski Lastikçiler Sitesi'nin bulunduğu alanda ve 2 adet de Alanyurt Afet Evleri'nde olmak üzere toplam 9 noktada kurban kesim ve parçalama yeri hazırlandığını kaydeden Aktaş, “Bu alanlarda, her biri 4 hayvan kapasiteli hayvan kesim sehpaları bulunacak. Portatif kancaları ile hem kesme hem de yüzmeye elverişli. Kesim noktalarından toplanan kurban atıkları, düzenli depolama sahasına götürülerek burada açılan büyük çukura gömülecek. Daha sonra buranın üzeri kireçlenecek. Muhtelif yerlerde açılan 120 adet kurban çukurunun kapatılması bayramın 1. günü saat 16.00’dan itibaren başlayacak ve kapatılan kurban çukurlarının üzeri kireçlenerek, dezenfekte edilecek. Vatandaşlarımıza, kurban kesimi konusunda boş bulunan arsalarda veya herhangi bir açık alanda gelişigüzel kurban kesmemelerini özellikle hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Bayram boyunca kaçan kurbanlıklarla alakalı Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bir tim oluşturulduğuna işaret eden Aktaş, “Veteriner hekimimizin başında olacağı ve 3 araç ile sorumlularından oluşturulan tim, Alo 153 telefonuna gelen şikayetler doğrultusunda hem kaçan hayvanlar, hem de kesim noktalarıyla alakalı problemleri çözmek için hazır bulundurulacak. Fen İşleri Müdürlüğümüz de, yaşanabilecek olumsuzluklar için şoför, işçi, tamirci, vidanjör ve vaktör araçlarıyla iş makinelerinin görev alacağı ‘Acil Müdahale ve Kriz Ekibi şeklinde görev yapacak. Bayram boyunca her hangi bir su kesintisi ile karşılaşmamak için bayram öncesi su şebekeleriyle alakalı bakım ve onarım çalışmaları BUSKİ tarafından yapıldı” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0