İnegöl Gümrüğü Rekora Koşuyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ihtisas gümrüğü uygulamalarında değişikliğe gitmesiyle Marmara ve Ege bölgesindeki tek yetkili ihtisas gümrüğü haline gelen İnegöl Gümrüğü’nün işlem hacmi arttı.

İnegöl Gümrüğü Rekora Koşuyor
banner98
 Açıldığı 2012 yılında yaklaşık 202 milyon dolar, 2013 yılında yaklaşık 278 milyon dolar, 2014 yılında da yaklaşık 317 milyon dolarlık dış ticaret yapılan İnegöl gümrüğünde bu yıl sadece ocak ve şubat aylarında yaklaşık 88 milyon dolarlık dış ticaret gerçekleşti. 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2012 yılı Şubat ayında hizmete giren gümrüğün ilçenin dış ticaretine büyük katkısı olduğunu söyledi. Milletvekili Şahin, Mobilya İhtisas Gümrüğü olarak da hizmet veren İnegöl Gümrüğü’ndeki işlem hacminin istikrarlı bir şekilde arttığını da vurgulayıp, “Bakanlığımız geçen yıl ekim ayında aldığı kararla Bursa, İzmir, İstanbul Erenköy ve Mersin’i, mobilya ihtisas gümrüğü listesinden çıkartmıştı. Böylece Marmara ve Ege bölgesinde tek yetkili gümrük olarak İnegöl Mobilya İhtisas Gümrüğü kaldı. Bu gelişme, İnegöl Gümrüğü’nün işlem hacmine olumlu yansıdı” dedi.
Şahin, gümrüğün işlem hacminin yılsonuna kadar 500 milyon doları bulacağının tahmin edildiğini de vurguladı.

YENİ GÜMRÜK İÇİN ARAZİ BULUNDU

Milletvekili Hüseyin Şahin, halen İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) eski binasında hizmet veren İnegöl Gümrüğü için bir süredir devam eden yeni yer arayışlarını sonuçlandırdıklarını da bildirdi. Yeni binanın İnegöl Bursa yolu üzerinde eski değirmem olarak bilinen mevkide yola çok yakın bir mesafedeki 5 dönümlük hazine arazisi yapılacağını söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, “Arsanın Gümrük Ticaret Bakanlığı’na devriyle ilgili işlemleri başlattık. Gümrük için gerekli kaynağı da hazırladık. Hızlı bir şekilde yeni gümrük binası için çalışmalara başlayacağız” dedi.
Milletvekili Şahin yeni gümrük sahasında idari binaların yanı sıra tır parkı ve antrepolarında olacağını ve ihtiyaç durumunda alanın büyütülebileceğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0