İnegöl Belediyesi'nden Gıda Semineri!

İnegöl belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından İshakpaşa Anaokulunda velilere yönelik gıda semineri düzenlendi.

İnegöl Belediyesi'nden Gıda Semineri!
banner98

Önümüzdeki günlerde İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından İnegöl’deki 24 ortaokulda öğrenim gören 10.000 öğrenciye yönelik gerçekleştirilmesi planlanan “Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Gıda” konulu proje öncesinde gerçekleştirilen seminere veliler yoğun ilgi gösterdi.

 

Düzenlenen seminerle ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı G. Sabri Günaydın; belediye bünyesinde gıda güvenliği ve hijyeni üzerinde çalışan Musa Subaşı tarafından verilen seminerde; kişisel hijyen, çocukların beslenmesinde hayvansal ve bitkisel gıdaların önemi ve gıdalarla gelen tehlikeler konularının işlendiğini ifade etti.

 

Seminer sonrasında bilgilendirme broşürleri dağıtıldığını belirten Günaydın; “Seminerde sağlıkta gıdanın önemi, gıdalar hazırlanırken ürün hijyeni ile beraber el hijyeni ve gıdalarda çapraz bulaşma yollarının neler olduğu, öğrencilerin okullarda hijyen konusunda nelere dikkat etmesi gerektiği ve el yıkamanın önemine vurgu yapıldı.” dedi.

 

Seminer sonrası, okul içerisinde pazar tezgâhı açan İshakpaşa Anaokulu öğrencileri, usta satıcıları aratmayan davranışları ve satış becerileri ile dikkat çekti. Öğrenciler, etkinlik süresince tezgâhlarındaki sebze ve meyveleri velilere satabilmek için büyük uğraş verdi.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0