banner102

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN “AKILCI KARNE”

OKULLARDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI TEMALI KARNE KARNELERİNİ ALDILAR, AKILCI İLACA DİKKAT ÇEKTİLER !

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN “AKILCI KARNE”
 -Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, akılcı ilaç kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak maksadıyla karne günü okullarda Akılcı İlaç Kullanımı etkinliği düzenledi. Etkinlik sonunda öğrenciler karnelerini içerisinde bilgilendirici broşürlerin yer aldığı Akılcı İlaç Kullanımı temalı zarflar içerisinde aldı.

Hürriyet Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe katılan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, karne dağıtımından önce ilk olarak öğrencilere ve velilere Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Türkiye’nin dünyada en fazla antibiyotik kullanan ülkeler arasında üçüncü sırada yer aldığı bilgisini veren Dr. Akan, gereksiz ve gelişigüzel ilaç kullanmanın hastaların tedaviye olan uyumlarının azalmasına, bazı ilaçlara karşı vücudun direnç geliştirmesine, hastalıkların tekrarlamasına, süresinin uzamasına ve de hastalık esnasında beklenmeyen etki görülme sıklığının artmasına neden olacağını belirtti.

İlaçların gelecek nesillerde etkinliğinin sürdürülebilmesi için tek çarenin antibiyotiklerin akılcı kullanımı olduğunu vurgulayan Dr. Akan, “ Akılcı ilaç kullanımı ile ilgili farkındalık oluşturabilmek amacıyla toplumun her kesimini konu hakkında bilgilendirmek için çalışıyoruz. Bugünde yetişme çağındaki öğrencilerimize ve onların aracılığıyla sizlere bir mesaj ileterek, hekimlerinizin tavsiye etmediği ilaçları kullanmayın diyoruz. Eğitimlerle ve bu tarz etkinliklerle vatandaşlarımızı akılcı ilaç kullanımı konusunda bilinçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Karneler Akılcı İlaç Zarflarında

Konuşmaların ardından karne dağıtım törenine geçilirken, vatandaşların ve öğrencilerin konuya ilgilerini arttırmak amacıyla önceki dönemlerde de kullanılan, Akılcı İlaç Kullanımı temalı zarflar içerisinde öğrencilere karneleri verildi. Miniklerin oldukça heyecanlı olduğu gözlenen törende, Dr. Akan karne alan tüm öğrencileri tek tek tebrik ederken, hep beraber ‘Akıllıyım Çünkü, gereksiz ilaç kullanmıyorum’ mesajı verildi. Etkinlikler gün boyunca İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Başaran İlkokulu ve Mithatpaşa İlkokulu’nda da devam etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0