İbrahim Burkay: “Bursa’mızın Geleceğine Ortak Akılla Yön Vermeye Devam Edeceğiz”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeni dönemde ilçe oda ve borsalarla birlikte kentin geleceğine yön veren adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

İbrahim Burkay:  “Bursa’mızın Geleceğine Ortak Akılla Yön Vermeye Devam Edeceğiz”
banner98
 BTSO öncülüğünde 2013 yılından bu yana gerçekleştirilen Ortak Akıl Buluşmaları’nın 15.’si gerçekleştirildi. Oda’nın Altıparmak Temsilcilik Binası’nda düzenlenen toplantıda; BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe oda ve borsaların başkanları ile meclis başkanları ve genel sekreterleri katıldı.

 

YENİ DÖNEMİN İLK ORTAK AKIL TOPLANTISI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ‘Ortak Akıl Buluşmaları’nın sorunlara birlikte çözüm arayan, hedeflerine ahenk içinde yürüyen örnek bir platform olduğunu dile getirdi. Birçok yasal düzenlemenin bu örnek birliktelik ve dayanışma kültürünün gelişmesiyle hayata geçtiğinin altını çizen İbrahim Burkay, Bursa’daki oda ve borsalarda seçimlerin tamamlanmasıyla yeni bir dönemin daha başladığına işaret etti. İbrahim Burkay, “Tüm oda ve borsalarımızda görev yapan başkanlarımıza, meclis ve komite üyelerimize kenti ve ülkesi için yapmış oldukları değerli hizmetler için teşekkürlerimi sunuyorum. Göreve yeni seçilen başkanlarımızı, meclis ve komite üyelerimizi de tebrik ediyorum. Bursa’da 5 yıl önce hep birlikte başlattığımız değişim ve dönüşüm sürecini ortak akılla şekillendirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

SÜRÜKLEYİCİ GÜÇ BURSA

“Bursa Büyürse Türkiye Büyür” mottosuyla Bursa’nın geleceğine yön veren projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Burkay, “Bursa, ekonomik göstergelerin tamamında ilk 3’te yer alan bir kent. Türkiye’nin ihracatanın yüzde 10’unu tek başına gerçekleştiren kentimizin dış ticaretindeki performansı her geçen yıl artıyor. Kentin tüm dinamikleriyle birlikte Bursa, Türkiye’nin hedeflerini yakalamasında liderlik rolünü devam ettirecek” diye konuştu.

 

“REEL SEKTÖRE DESTEKLERİ SÜRDÜRMELİYİZ”

BTSO Başkanı Burkay, döviz piyasalarındaki hareketlilikle ilgili olarak da değerlendirmede bulundu. Merkez Bankası’nın faiz artırma kararını yerinde bulduklarını ifade eden İbrahim Burkay, akılcı politikalarla istikrarın korunması gerektiğini söyledi. Başkan Burkay, “Ülkemizi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomiler arasına taşıyan reel sektörümüze destekleri sürdürmeliyiz. Bu süreçte yine tüm zorluklardan güçlenerek çıkmayı başaran Türkiye'ye yatırım yapanlar kazanacaktır. Güçlü ekonomi güçlü Türkiye anlayışıyla kararlılıkla üretmeye ve yatırıma devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BURSA’YI FARKLI KILIYOR”

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Türkiye’nin üretim üssü Bursa’nın özellikle son 5 yılda birçok alanda büyük sıçramalar gerçekleştirdiğini kaydetti. Bursa’nın başarısının arkasında iş dünyasının gösterdiği birlik ve beraberliğin önemli rol oynadığını ifade eden Uğur, “Ortak akıl ve istişare kültürümüz, Mustafakemalpaşa’dan Karacabey’e, Gemlik’ten Yenişehir’e kadar hepimizi Bursa paydasında bir araya getiriyor. Bu örnek birlik ve beraberlik de Bursa’yı diğer şehirlerden farklı kılıyor. Bu örnek birliktelim için iş dünyası temsilcilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

 

PROJELER KONUŞULDU

Toplantıda ilçe oda ve borsaların gündemlerindeki konular da masaya yatırıldı. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Murat Öztürk ile Danışman Gökhan Çatalkaya, “Orhangazi’de Sürdürülebilir Turizm Marka Kimliğini Planlama ve Oluşturma Projesi’ hakkında bilgiler verdi. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir de ilçede sanayi yatırımları noktasındaki hedeflerini açıkladı. Toplantıda ayrıca BTSO’nun makro projeleri arasında yer alan Küresel Fuar Acentesi ve BTSO Akademi’ye ilişkin bilgiler de verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0