Hisar’da Otopark Sıkıntısı

Bursa’nın en eski mahallelerinden Hisar’da yolların darlığı sebebiyle otopark sıkıntısı yaşanıyor.Şehrin en büyük sağlık birimi olan Bursa Devlet Hastanesi’nin de bulunduğu Sur İçi Mahalleleri’nde araçla yol almak çoğu zaman...

Hisar’da Otopark Sıkıntısı
banner98
Bursa’nın en eski mahallelerinden Hisar’da yolların darlığı sebebiyle otopark sıkıntısı yaşanıyor.
Şehrin en büyük sağlık birimi olan Bursa Devlet Hastanesi’nin de bulunduğu Sur İçi Mahalleleri’nde araçla yol almak çoğu zaman mümkün olmuyor. Özellikle hastaneye gelen vatandaşların acil randevuları sebebiyle yola rastgele park ettikleri araçlar, ulaşımı kilitliyor. Tarihi evler sebebiyle yolları genişletmenin mümkün olmadığı Osmangazi, Alattin, Kavaklı, Molla Gürani, Pınarbaşı ve Alacahırka Mahalleri’nde hafta içinde araç park edecek yer bulunmuyor.
Osmangazi Belediyesi’nin 2000 yıllık zemin mozaiğinin bulunduğu alanı ankeopark yapmak üzere çalışma yürüttüğüne dikkat çeken vatandaşlar, “Ancak Hisar’da arkeopark kadar önemli eksiklik, otopark olmamasıdır. Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediyelerini her gün 5 bin polikinlik ve 500 ameliyat yapılan Bursa Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgede otopark yapmaya davet ediyoruz. Başkanlar hastaneleri taşımaktan bahsediyorlar. En erken ihtimalle şehir merkezinde yeni hastanelerin açılması 7 yılı bulur. Mevcut başkanlar görev süreleri yapmadan Hisar’da otopark yapmalıdır” dediler.
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0