banner102

Hessen Yöneticilerinden Büyükşehir'e Ziyaret

Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jorg Uwe, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Hessen Yöneticilerinden Büyükşehir'e Ziyaret
 Alman heyeti, Büyükşehir Belediye Bakanı Recep Altepe adına Başkanvekili Abdülkadir Karlık ağırladı. Heykel’deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, Bursa ile Almanya arasındaki ilişkiler gündeme geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Alman heyeti Başkan Altepe adına ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuklarına Bursa’yla ilgili bilgiler veren Başkanvekili Karlık, Bursa’nın Osmanlı’nın ilk başkenti olduğunu vurgulayarak, yaptıkları çalışmalarla son 10 yılda 26 farklı dalda Türkiye ve dünyaya örnek olduklarını bildirdi. Bursa’da Türk-Alman ortaklığıyla yapılan stadyum projesine de değinen Başkanvekili Karlık, “Bursa’da tamamen Büyükşehir bütçesiyle yaptığımız ve haziran ayında açmayı düşündüğümüz stadyum projesi, dünyada ikinci. Birincisi Münih’te ikincisi burada. Burada yaptığımız stadyumunun mühendis kadrosu da yüzde 50 Alman yüzde 50 Türk. Biz Almanya’yla birlikte gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden memnunuz” dedi.
Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jorg Uwe ise, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olmaktan onur duyduklarını ifade etti. Bursa’nın Almanya’daki her Türkiye muhabbetinde adının geçtiğini belirten Uwe, “Bursa Almanya’da Türkiye’den farklı olarak tek başına şehir olarak algılanabiliyor. Bunda Darmstad’la 40 yıl önce yapılan kardeşlik anlaşmasının da etkisi büyük” diye konuştu.
Ziyaretin ardından Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Alman misafirlerine Bursa’yı ve ürünlerini içeren hediye paketleri takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0