banner101

Hem kur'an öğreniyorlar hemde trafik eğitimi alıyorlar

Orhangazi’de ilk olarak ilköğretim öğrencilerine hayata geçirilen trafik dedektifleri projesi, yaz kuran kursuna giden öğrencilere de verilmeye başlandı.

Hem kur'an öğreniyorlar hemde trafik eğitimi alıyorlar
 Orhangazi Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen trafik eğitimi, Polis memurları tarafından yaz Kur'an kursuna giden öğrenciler ile anlatıldı. İlçe genelinde yaz kuran kursuna giden öğrencilere dedektiflik eğitiminin başladığı ifade edilirken, kursun bu hafta sona ereceği aktarıldı.
Kursta ise karşıdan karşıya nasıl geçileceği ve yaya kuralları işleniyor. Ayrıca öğrencilerden çevresinde ki kişileri trafik kurallarına uyması için duyarlı olmalarını söylenmesi isteniyor. Proje kapsamında trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılarak, trafik kazalarının azaltılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0