HAYVANSEVERLERE PLAKET

SOKAK HAYVANLARINA UZATTIĞI ŞEFKAT ELİYLE ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATAN YILDIRIM BELEDİYESİ, DÜNYA SOKAK HAYVANLARI GÜNÜ’NDE SEVİMLİ CANLILARA DESTEK OLAN HAYVANSEVERLERİ ONURLANDIRDI.

HAYVANSEVERLERE PLAKET
banner98
 Yıldırım Belediyesi, ilçenin diğer sakinleri olan sokak hayvanlarına yönelik uygulamalarıyla örnek çalışmalara imza atarken, sevimli dostlara destek olan hayvanseverleri de onurlandırıyor.


Yıldırım Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda hayvanseverleri ağırlayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, Dünya Sokak Hayvanları Günü nedeniyle hayvanların beslenme, barınma ve tedavisi konularında özveri gösteren ilçe sakinleriyle buluştu. Sokak hayvanlarının beslenme ve tedavisinde duyarlılık ve farkındalık oluşturan, Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile iş birliği gerçekleştiren Neriman Aladağ, Vesile Altaş, Fahrettin Çamdere, Rüştü Balcıbaba, Selin Soy, Nevin Balcan ve Hüsniye Özkan, Başkan Edebali tarafından plaket ile ödüllendirildi.


‘FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ’


Sevimli canlıları ilçenin sakini olarak görerek hayvan dostu bir yaklaşımla kendilerine şefkat eli uzattıklarını vurgulayan Başkan Edebali, “İbadethanelere kuşlar için yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan hayvanlarını doyurmak için vakıflar kuran bir kültürün mirasçıları olarak bizler de sevimli dostlarımıza destek oluyoruz. Bu anlamda bizler Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde sevimli dostlarımıza şefkat eli uzatırken, sokak canlılarının beslenme, barınma ve tedavisi konularında özveri göstererek insani sorumluluk sahibi olan ve bizlerle iş birliği yürüten hayvansever dostlarımızla bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Kendilerine göstermiş oldukları çabalar neticesinde plaketlerini takdim ederken, sokak hayvanlarına karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz” dedi.


YAŞAM HAKKINA SAYGI


Yıldırım’da sokak hayvanlarının yaşam hakkına saygı duyan anlayışla onları da ilçenin sakini olarak görerek çalışmalar yürüttüklerini işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Doğada yaşayan canlıları görmezden gelerek onların yaşam hakkının yok sayılması doğru değildir. Kadim medeniyetimizin yaratılmışlara olan anlayışı, bize sokak hayvanlarına sahip çıkmamız ve korumamız için sorumluluk yüklüyor. Toplum olarak mutlu bir yaşam sürdürmek istiyorsak, bunun en önemli esaslarından birisi de hayvan sevgisidir. Bizler de yaptığımız çalışmalarla bu hassas konuda farkındalık oluşturuyoruz. Özellikle çocukların erken yaşlardan itibaren hayvan sevgisi ile yetiştirilmeleri, duyarlı toplumun iyi birer bireyi olmaları için çok önemli. Yeni bir hayvan edinmek isteyen vatandaşlarımız, bunun yerine bizlerden şefkat bekleyen sevimli dostlarımızı sahiplenerek onları sokaklardan kurtarabilirler” diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0