Hayırseverlikte Yarışıyorlar!

Bursa’da 22 yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun 264. aylık toplantısı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Hayırseverlikte Yarışıyorlar!
banner98
 

Altıparmak Temsilcilik Binası’nda düzenlenen toplantıda ve iftar programında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iyilikte yarışan 80’i aşkın sivil toplum kuruluşunun bir bütün olarak hareket ettiği platformun üyelerine hayata geçirdikleri projelerden dolayı teşekkür etti. BTSO öncülüğünde kurulan iftar sofralarıyla son 5 yılda 300 bine yakın Bursalının aynı masa etrafında orucunu açtığını ifade eden Başkan Burkay, Bursa iş dünyasının aşevi projesinin yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında tüm ihtiyaç sahiplerine sağladığı desteklerle sosyal duyarlılığın en güzel örneklerini verdiğini belirtti.


BTSO’nun ekonomi alanındaki öncü çalışmaları ile birlikte eğitimde de kalite çıtasını yükseltmek amacıyla önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Burkay, “Gerek yeni eğitim programlarının geliştirilmesi gerekse de okullarımızın fiziki yapılarının iyileştirilmesi için hazırlanan projelere bizler de katkılarımızı arttırarak sürdürüyoruz. Önümüzdeki aylarda inşallah TOBB öncülüğünde Bursa’mıza çok güzel bir İmam Hatip Lisesi kazandıracağız. Eğitim alanında yaptığımız yatırım, aslında geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu bilinçle burs desteklerimizle başarılı öğrencilerimizin de hep yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.


Bursa iş dünyasının yardım organizasyonlarına karşı sergilediği duyarlılığın Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Başkan Burkay, “BTSO üyelerimiz hayırseverlik konusunda adeta yarış içerisinde. Sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yaklaşık 40 tırlık yardım malzemesini birkaç gün içerisinde organize ederek, Suriyeli kardeşlerimize göndermiştik. Kasım ayında, savaş ve yoklukla birlikte zorlu kış şartlarıyla da mücadele eden Bayır Bucak Türkmenlerimiz için giysi yardımında bulunduk. Gerçekleştirdiğimiz yardım kampanyaları ile Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer alırken düzenlediğimiz meslek kurslarıyla da onlara kendi ayakları üzerinde durmaları için fırsatlar sunduk. İhtiyaç sahipleri için yardımlarını esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.


Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğini, büyük mücedeleler verdiğini kaydeden Başkan Burkay, şöyle devam etti: “Yüzde 10’ları aşan ihracat artışımızla birlikte yeni rekorlara hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan istihdam seferberliğinde Bursa, ilk 5 ayda 50 bin rakamına yaklaştı. İş dünyası olarak oluşturulmak istenen kaosa ve tüm engellere rağmen yolumuza emin adımlarla yürüyoruz. Siyasi istikrarı ve güçlü ekonomisiyle Türkiye inşallah, sadece kendi sınırlarının değil, bulunduğumuz coğrafyanın da refaha kavuşmasının teminatı olacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 01:03

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0