banner101

Harmancıklılar kültür konferansında buluştu

Bursa Ördekli Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Mustafa Cemiloğlu tarafından verilen konferansa Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Dağ-Der Başkanı Mustafa Bay, siyasi parti temsilcileri ile belediye başkan adayları katıldı.Konferansı...

Harmancıklılar kültür konferansında buluştu
Bursa Ördekli Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Mustafa Cemiloğlu tarafından verilen konferansa Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Dağ-Der Başkanı Mustafa Bay, siyasi parti temsilcileri ile belediye başkan adayları katıldı.

Konferansı veren Prof Dr. Mustafa Cemiloğlu, ''Dağ yöresi olarak bilinen Harmancık, Orhaneli, Keles ve Büyükorhan yıllardır ihmal edilen bir yöredir. Hükümet bu bölgelere bir an önce el atmalıdır. Bursa'nın kültüründe önemli bir yer edinen bu bölgeye yeterli hizmetin gitmemesi halinde gelecek nesillere kültür aktarımının olamayacaktır.'' dedi.

Yöredeki bütün köyleri gezdiğini belirten Prof. Dr. Cemiloğlu, ''Bazı köyler şuan terk edilmiş, bazı köylerde ise 3-5 kişi yaşıyor. Bölgede yöre insanına istihdam sağlanamaması durumunda tüm köyler aynı sorunla karşılaşacaktır.'' ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0