banner102

Gurbetçi öğrencilerin tercihi Uludağ Üniversitesi

Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Türk öğrenciler, eğitim görmek için Uludağ Üniversitesi’ni (UÜ) seçti. Farklı fakültelerde eğitim görmek için Uludağ Üniversitesi’ne gelen toplam 120 öğrenciden 25’i UÜ İlahiyat Fakültesi’ni tercih etti.

Gurbetçi öğrencilerin tercihi Uludağ Üniversitesi
 Ağırlıklı olarak Fransa, İngiltere, Almanya, Norveç ve Kanada’da yaşayan 25 Türk kökenli öğrenci, Diyanet İşler Başkanlığı Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında lisans eğitimi almak için UÜ İlahiyat Fakültesi’nde eğitime başladı. Türkiye Diyanet Vakfı Bursa İl Eğitim Koordinatörlüğü bünyesinde himaye edilen öğrenciler, UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam’ı ziyaret etti.
Öğrencileri Rektörlük A Salonu’nda ağırlayan UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam, “Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birine geldiniz. Sadece iyi bir üniversiteye değil, Osmanlı’ya başkentlik yapmış çok önemli bir kente de gelmiş oldunuz. Burada kaldığınız süre boyunca hem kaliteli bir eğitim alacak hem de kendi köklerinizin ne kadar büyük bir medeniyetten geldiğini öğrenmiş olacaksınız. Avrupa’da artık bir İslam gerçeği var. Toplam 12 milyon civarında bir Müslüman topluluğu Avrupa coğrafyasında hayatlarını sürdürüyor. Bu insanların sosyal, kültürel, eğitim ve dinî ihtiyaçları var. Bunun yanı sıra Müslümanların yaşadıkları ülkelere de ciddi katkıları oluyor. Dolayısı ile Avrupa’nın da Müslümanlara ihtiyacı var” diye konuştu.
Öğrencileri en iyi şekilde misafir edeceklerini söyleyen Türkiye Diyanet Vakfı Bursa İl Eğitim Koordinatörü Zakir Şadman ise, kendilerine her türlü desteği verdikleri için UÜ yönetimine teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0