banner102

Gündeş: Kitaplarımda çocuklardan ilham alıyorum

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Çocuklara Kitap Söyleşileri’ne konuk olan yazar Çiğdem Gündeş, kitaplarını yazarken, hayattan ve çocuklardan ilham aldığını söyledi.

Gündeş: Kitaplarımda çocuklardan ilham alıyorum

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuklara Kitap Söyleşileri’nde yazar Çiğdem Gündeş, çocuklar ile bir araya geldi. Sezonun son etkinliği olan Çocuklara Kitap Söyleşileri, Nâzım Hikmet Kültürevi ile Misi Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleşti. TED Koleji, Nilüfer Belediyesi Rotary İlkokulu, Gülhanım Karasu İlkokulu, Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Hakan Tan İlkokulu, İbrahim Uyar İlkokulu ile Hüsnü Züber İlkokulu’ndan gelen 400’e yakın öğrenci, yazar Çiğdem Gündeş ile “Eğlenceli Notalar” kitabı üzerine söyleşti. Yazın hayatından anılar da paylaşan Gündeş, çocukların merak ettiği soruları da yanıtladı.

 

Kitap okumadan ve yazmadan uyuyamadığını dile getiren Çiğdem Gündeş, 2003 yılından beri kızlarına anlattığı masalların, kitap olduğunu ifade etti. Kitaptaki kahramanları hissederek yazdığını belirten Gündeş, “Masallarda her şey mümkün. Bulutlar konuşur, yağmur ağlar. Ben, yazarken kahramanım kimse, onu hissetmeye çalışıyorum. Onun gibi olmaya çalışıyorum” dedi.

 

“YENİ BİR ŞEY YAZARKEN HEYECANLANIYORUM”

 

İlham kaynağının çocuklar ve hayat olduğunu söyleyen Çiğdem Gündeş şöyle devam etti: “Kitap okumayı, seyahat ederken etrafı izlemeyi, müzik dinlemeyi çok severim. Çocuklara çok kulak veririm. Bütün masallarımda çocuklardan yardım alırım. Masalların her noktasında mutlaka çocukların olduğunu görüyorum. Hayattan ve çocuklardan ilham alıyorum. Yeni bir şey yazarken heyecanlanıyorum.”

 

Keyifli geçen söyleşinin ardından Çiğdem Gündeş, çocuklar için Eğlenceli Notalar adlı kitabını imzaladı. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, yazar Çiğdem Gündeş’e Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0