GÖZGEÇ, TÜMSİAD BURSA KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İLE BİR ARAYA GELDİ

TÜMSİAD Bursa Şubesi Kadın Girişimciler Kurulu, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’i ağırladı. TÜMSİAD Bursa Çırağan Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda kadınların ekonomideki yeri, ekonomiye katkısının nasıl arttırılması gerektiği ve kentli iş kadınıyla kırsaldaki kadının ortak projeler üretebilmesi gibi konular üzerinde duruldu. Toplantıda konuşan TÜMSİAD Bursa Şubesi Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zübeyde Demir, TÜMSİAD’ın ülkedeki iktisadi kalkınmaya ve istihdama her zaman destek verdiğini belirtti. TÜMSİAD Bursa olarak şehrin ekonomisine katkı sağlamak ve şehre değer katmak için çeşitli projeler ürettiğini söyleyen Demir, TÜMSİAD Bursa çatı altında kurulan kadın girişimciler kurulunun da bu çalışmalar içerisinde yer aldığını ifade etti.

GÖZGEÇ, TÜMSİAD BURSA KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İLE BİR ARAYA GELDİ
banner98
 “KADINLARIMIZ HER ALANDA YER ALMALI”

Demir, şöyle konuştu: “Yüksek ahlaki değerlere sahip olmak, girişimci ve yeniliğe açık olmak, iktisadi kalkınmaya destek vermek, sosyal sorumluluk kapsamında kardeş vakıf ve kuruluşlarla ortak hareket etmek, istişare ve liyakata önem vermek TÜMSİAD olarak bizim en önemli özelliklerimiz. Biz de bu amaç doğrultusunda TÜMSİAD Bursa Şubesi Kadın Girişimciler Kurulu olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanım’ın ve sizin gibi kadın milletvekillerimizin siyasette ve toplumsal konularda aktif rol alması bizlere çok güzel örnek teşkil ediyor. Zaten yapılan araştırmalara göre, kadınların etkin liderlik ve üstün iş performansı için gerekli olan duygusal zekâsının yüksek olduğu kanıtlanmıştır. Erkekler daha pratik düşünüyorlar ama kadınlar daha detaycı ve ayrıntıya önem vererek düşünüyor. Bu açından kadınlarımızın iş dünyasında, siyasette, sanatta kısacası hayatın her alanında aktif bir şekilde yer almasının topluma her manada fayda sağlayacağını düşünüyorum.”

“KENTLİ KADIN KIRSALDAKİ KADINLA BİR ARAYA GELMELİ”

Milletvekili görevinin yanında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi alt komisyonunun başkanlığını da yapan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç konuşmasında, bu komisyonda tüm Bakanlıklarla ortaklaşa çalıştıklarını söyledi. Gözgeç, “Bu çalışmalarımız neticesinde bazı sonuçlara ulaştık. Şehirde yaşayan kadınların kırsalda yaşayan kadınlara duyarsız kalması en önemli tespit ettiğimiz sorundu. Burada sivil toplum kuruluşlarına da büyük rol düşüyor. Kırsala gidip oradaki vatandaşlarımızla bir araya gelmeli onlara yol göstermeli, bilgilendirmeli. Bu teşvik hem onlara güç verecek, hem sosyalleşmesini sağlayacak hem de ekonomiye katkı sağlamalarına imkân verecek” dedi.

Kadının ekonomide, siyasette, sanatta ve hayatın her alanında olması gerektiğinin altını çizen Gözgeç, “Türkiye, kadına karşı şiddet konusunda İstanbul Sözleşmesini ilk imzalayan ve buna bağlı olarak ardından kanun çıkartan ülkelerden biridir” diye konuştu.

“KADIN AKADEMİSYENLERDE BÜYÜK ARTIŞ”

Akademisyen kadrosunda ise kadın sayısının oldukça iyi olduğunu belirten Gözgeç, “2000-2001 döneminde yüksek lisans yapan kadın sayısı 22 bin, doktora yapan kadın sayısı 7 binmiş. 2014-2015 döneminde ise bu sayı yüksek lisansta 141 bine, doktorada ise 32 bine çıkmış. Burada çok ciddi bir artıştan bahsedebiliriz. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanım’ın ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası da okuma yazma oranının artmasına büyük katkı sağladı” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0