Girit Ve Mübadele Anılarla Canlandı

Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği tarafından düzenlenen ’Anılarla Girit ve Mübadele’ konulu söyleşi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.Mudanyalıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Lozan Mübadelesi, Girit’in...

Girit Ve Mübadele Anılarla Canlandı
banner98
Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği tarafından düzenlenen ’Anılarla Girit ve Mübadele’ konulu söyleşi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Mudanyalıların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Lozan Mübadelesi, Girit’in tarihi ve kültürel yapısı anlatıldı. Salonu dolduran vatandaşlara seslenen Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilcisi Cumhur Aksan, vakıf olarak faaliyetlerin arasında bulunan konferans ve tanıtımların ilkinin gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Katılımcılara teşekkür eden Aksan, yeni çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.
Daha sonra Araştırmacı sahneye çıkan Yazar Ferda Bozoklar Ardalı, gerçekleştirdiği söyleşide Girit Adası’nın ve yaşanan mübadelenin gerek Mudanya’daki mübadille, gerekse Girit’teki mübadiller açısından önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekti.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0