banner101

Gıda bölümü öğrencileri kardelen'de

Kardelen ve Yaylacık markaları ile iç pazara, Cardelion markasıyla dış pazara yönelik kestane şekeri üreten İlka Şekerleme Fabrikası, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Bölümü öğrencilerini ağırladı.

Gıda bölümü öğrencileri kardelen'de
 Öğrenciler, gıda güvenliği ve sağlığı açısından tesise tam not verdi. 
Hürriyet’teki Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gıda bölümünde okuyan 40 öğrencisi, 4 öğretmen ve alan şefi Nilüfer Çoksaygılı ile birlikte Kardelen Kestane Şekeri’nin üretildiği tesisleri gezdi. Firmada görevli gıda mühendisinin eşlik ederek bilgilendirme yaptığı gezide, fabrikada kullanılan üretim teknolojilerine hayran kalan öğrenciler, tesislere hijyen kuralarına uyum açısından tam not verdi. Kestanenin ham halinden şeker haline getirilişine kadarki safhaları gören öğrenciler, ilk kez ziyaret ettikleri kestane şekeri fabrikasına hayran kaldı.
Tesisleri kendilerine açarak her konuda bilgilendiren işletme yetkililerine teşekkür eden öğrenciler, “Kardelen Kestane Şekeri’nin kalitesi ve lezzetini yerinde gördük. Kullanılan son teknoloji ve temizlik konusundaki hassasiyet firmanın başarısını ortaya koyuyor. Damaklarda unutulmaz lezzet bırakan kestane şekerinin kolay elde edilmediğini de bu ziyaretimizde görmüş olduk. Firmanın, Bursa’yı ve kestane şekerini yurtiçi ve yurtdışında başarıyla tanıtması gurur verici” diye konuştu.
İlke Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün de, kendisinin eski adıyla tarım lisesi olan Hürriyet'teki okuldan mezun olduğunu hatırlatarak, okul öğrencilerinin ziyaretinin kendisine nostaljik duygular yaşattığını ifade etti. Firmalarında okulun 3 öğrencinin staj yaptığını belirten Akgün, “Gıda bölümü öğrencilerinin gıda üreten firmalarda inceleme yapması, bilgi edinmesi çok önemli. Bu öğrenciler ileride belkide çok iyi birer gıda mühendisi olacak. Teorik olarak edindikleri bilgileri, üretim tesislerini gezerek pekiştiriyorlar. İlka Şekerleme olarak öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Firmamızda her yıl farklı okullardan toplam 6 öğrenciye staj imkanı veriyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0