banner102

Geri dönüşüm sergisi büyüledi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı öğrencilerinin hazırlamış olduğu atıklar ve geri dönüşüm temalı giysi tasarımı sergisi büyüledi.

Geri dönüşüm sergisi büyüledi
 İnegöl Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen sergide, öğrenciler çöp olarak doğaya bıraktığımız malzemelerle 37 adet giysiyi sanatseverlerin beğenisine sundu. Çevre duyarlılığına da dikkati çekmek amacıyla izlenime sunulan serginin açılışına İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İMYO Tekstil Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Mürüvvet Mangut ve çok sayıda sanat sever katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, "Proje kapsamında Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programında bulunan 36 öğrenci, tasarımlarında kullandıktan sonra çöp olarak doğaya bıraktığımız malzemeleri kullanmışlar. Atıklar ve Geri Dönüşüm Temalı Giysi Tasarımı Sergisi 26 Şubat tarihine kadar halkımızın ziyaretine açık olacaktır. Tüm ilçe halkımızı buradan bir kez daha davet etmek istiyorum” dedi.
İMYO Tekstil Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Mürüvvet Mangut sergiyle tüketim ve atık malzemelerinin önemini gösterdiklerini söyledi. Mangut, “Tüketirken dikkat edin mesajını vermek istedik. Cam şişe kırıklarından poşetlere, kağıt bardaklardan plastik kaşıklara ve gazoz kapaklarından tekstil dokuma atıklarına kadar pek çok malzemenin kullanılarak üretildiği serginin, hem sanatsal hem de sosyal sorumluluk açısından çok önem taşıyor" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0