banner101

GENÇ TASARIMCILARA KAPI SONUNA KADAR AÇIK

BEKSİAD ile Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen etkinlikte, sektörün önde gelen isimleri öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

GENÇ TASARIMCILARA KAPI SONUNA KADAR AÇIK
 Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ile Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yapılması planlanan tecrübe paylaşım toplantılarının ilki okulun konferans salonunda gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve velilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşide, bebe çocuk konfeksiyon sektörünün duayen ismi Mustafa Gürses ile başarılı genç girişimci Büşra Güvendik, başarıya giden yoldaki temel esaslar konusunda paylaşımlarda bulundu.

 

Gürses, “Elinizde bir mesleğiniz olsun”

 

Baby Rose firmasının sahibi ve MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı olan Mustafa Gürses, gençlerin heyecanının ve enerjisinin, bir sektör temsilcisi olarak kendisini mutlu ettiğini, gelecek adına umutlandırdığını söyledi.

 

Gençlere zamanın kıymetini bilmeleri gerektiğini öğütleyen Gürses, “Kızım da bu okuldan mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesi Hazır Giyim Öğretmenliği okudu. Burada okumasaydı firmamız bugünlere gelemezdi sanırım. Burada öğrendikleriyle firmamızı geleceğe taşıdı. Buradan çıkanlar hazır giyim alanında yer alırsa, pek çok firmanın yıllarca açık kalmasına vesile olur ve herkese fayda sağlar. Sektörün size ihtiyacı var ve bu sektörün kapıları sizlere ardına kadar açık. Sizlerin enerjisi çok önemli ve inanın şirketlerimizin taze kana çok ihtiyacı var” dedi.

 

Geleceği parlak olan bir sektör

 

Büşra Bebe firması sahibi Büşra Güvendik de, sektörde kendini geliştirmiş ve yetiştirmiş bireylere iyi maaşlar verildiğini ifade ederek, “Ben de moda tasarım okudum. 10 yıldır firmamızda çalışıyorum. Annem de bir kadın girişimci ve bayrağı bize devretmeye hazırlanıyor. Çocuk giyim sektöründe firmalar kendi markalarıyla yola devam ediyorlar. Bu tür firmalarda yükselmeniz çok daha kolay. Ortalama kalıp uzmanları 2 bin TL, tasarımcılar da 3 bin 500 TL civarı maaşla başlıyor. Bu rakamların çok daha yükseği de var. Kendinizi yetiştirdiğiniz takdirde gelecek adına bir kaygı taşımazsınız” diye konuştu.

 

Bebe çocuk giyim sektörüne üretim yapan firmaların sahiplerinin ve çalışanlarının çoğunluğunun alaylı olduğunu ve sektörde yetişmiş okullu insana çok fazla ihtiyaç olduğunu dile getiren Güvendik, “Bursa’da 3 ila 4 bin arası çocuk giyim firması var ve 80 ülkeye ihracat yapıyor. Sektörün sizin gibi yeteneklere ihtiyacı var. Tasarımcı şu anda bizlerin en çok ihtiyaç duyduğu kişi. Fakat her şeye rağmen bu bir ekip işi. Modelisti olmadan, kalıp uzmanı ve diğer ekip arkadaşları olmadan güzel iş çıkarmak mümkün değil. Ama ekip tam olduğunda emin olun ki çok büyük değerler üretebilirsiniz. Bu bakir bir sektör, herkes alaylı ama okullu, moda tasarım alanında eğitim almış kişilere çok ihtiyaç var. Firmalar genç beyinleri bekliyor” dedi.

 

“İrtibatımız giderek artacak”

 

Programda konuşan BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız da, bu tür etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini kaydederek, “Burada sektörün geleceğine yön verecek onlarca yüz görüyorum. İnanıyorum ki bebe çocuk konfeksiyon sektörü sizlerin tasarımlarıyla geleceğe yürüyecek. Bugün bu etkinlik ile kapılarımızı size açmış olduk diyebiliriz. En kısa zamanda sizleri üretim alanlarımızda da ağırlayacağız. Artık sizlerle daha sık bir araya geleceğiz. İnanıyorum ki bu birlikteliklerden güzel, hayırlı sonuçlar alacağız” ifadelerini kullandı.

Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Zihni Şen ise, protokolle önemli kazanımlar sağlanacağını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0