banner102

Gemlikli Muhtarlar Afet Eğitimi

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen programda muhtarlar deprem sırası ve sonrasında yapılacaklar konusunda bilgilendirildi. Programa Gemlikli muhtarlar ile birlikte Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk de katıldı.

Gemlikli Muhtarlar Afet Eğitimi

Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kış geldiğinde aracımızın ona göre bakımlarını yapıp, kış lastiklerimizi takıyoruz. Yine mevsime göre kıyafetimizden ayakkabılarımıza kadar her şeyin bakımını yapıyoruz. Lakin ömrümüzü geçirdiğimiz, çocuklarımızla, ailemizle, sevdiklerimizle yaşadığımız evlerle alakalı ise ‘30-40 yıllık evlerimizi devlet alsın, metrekareye metrekare versin hatta daha fazla versin’ yaklaşımı içinde çözümü hep başkalarında arıyoruz.  Bu anlayış yüzünden kentsel dönüşümde sonuca gidemiyoruz. Hal böyle olunca 3-4 katlı binalar yerine 13-14 katlı binalar yapıyoruz. Sonunda da trafik problemi, sosyal donatı alanı ve yeşil alan yetersizliği ile yaşadığımız şehri kâbusa çeviriyoruz. Bu konuda mutlaka kendimizi revize etmeliyiz” diye konuştu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat da Bursa’nın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde olduğunu hatırlatarak, MTA verilerine göre Bursa’da aktif 7 fay hattı bulunduğunu söyledi. Doğal afetlerle mücadeleden sadece bir kurum veya bir makamın sorumlu olmadığını vurgulayan Canbolat, “Toplumun en alt biriminden en üst birimine kadar vatandaşların tamamı bu çalışmaların bir parçası olmalı. Afetle mücadelenin temelini, toplum tabanlı tüm önlemleri almak oluşturmalı. Bu bağlamda muhtarlar mahallelerini çok iyi bilmeli. Afet anında muhtarlar bizim gözümüz kulağımız olacak. Mahalle sakinlerinin, toplanma alanlarını bilmesini sağlamalısınız. Mahallenizdeki riskli grupları tespit etmelisiniz. Yine gönüllü ekipler oluşturmak için mahalle sakinlerini teşvik etmelisiniz” diye konuştu.

Başkan Sertaslan: “Gemlikliler sağlam konutlarda güvene yaşayacaklar”

Programdan sonra Gemlikli muhtarlar ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise, muhtarların ihtiyaçlarına çözüm ortaya çıkarmak için çalışmaya devam ettiklerini belirterek “ilçemizin gündeminden düşmeyen deprem konusunda sizlere büyük görev düşüyor. Bu konuda hemşerilerimizi çözümsüz bırakarak korkutmak, Gemlik’te deprem gerçeğini krize çevirmek değil, somut ve kalıcı adımlar atmak istiyoruz. İlçemizin en eski yerleşim bölgelerinde anket çalışmalarımız sürüyor. Ekiplerimiz envanter çalışmalarına devam ediyor. Kentsel dönüşüm için ilk adımları attık. Muhtarlarımızın ve Gemliklilerin de desteğiyle deprem konusunu Gemlik’te korku unsuru olmaktan çıkaracağız, hemşerilerimiz sağlam konutlarda güvenle yaşayacaklar” şeklinde konuştu.


Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0