Gemlik'in üvey evladı KURŞUNLU...

Belde belediyelerinin kapanmasının ardından Gemlik'e bağlanan Kurşunlu'da halk, umduğunu bulamadı. Gemlik Belediyesi'nden çok daha iyi hizmet alacakları umudunu taşıyan Kurşunlu sakinlerini, bölgedeki çöp dağları, moloz yığınları ve bakımsızlık çileden çıkardı.

Gemlik'in üvey evladı KURŞUNLU...
banner98
 Bursa'nın önde gelen sayfiye alanlarından Kurşunlu son dönemde çevre kirliliği ve bakımsızlık ile mücadele ediyor. Mudanya-Burgaz ve Gemlik sahillerinin yeniden projelendirildiği, modern bir görünüme ulaştırıldığı bu günlerde, Kurşunlu'nun hali içler acısı... Durumdan rahatsız olan Kurşunlu sakinleri Gemlik Belediyesi'ne ateş püskürüyor. Kurşunlu'nun başta Bursalılar olmak üzere İstanbul ve yakın illerden her yaz binlerce misafiri ağırladığını belirten mahalle sakini Cemal Çalışkan, "Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz gelsin de şu rezilliği bir görsün! Bursa'nın en güzel yerlerinden biri Kurşunlu'nun hali içler acısı. Her yer çöplerle dolu. Moloz yığınları neredeyse her köşe başında... sahil boyu parklar, banklar hep bakımsızlıktan çürümüş. Bu mudur 2016 yılının Kurşunlusu?" dedi.

BİZ Mİ TEMİZLEYECEĞİZ?

Sahil boyunca kordonda insanların çöp birikintilerinden yürüyemediğini belirten Çalışkan, "Bakımsızlıktan buralar ne hale geldi. Belediyeden bir tane temizlik görevlisi yok. Belediyelerin asli görevlerinden değil midir sokakların temizliği? Hafta sonu buraya 2 bin -3 bin kişi geliyor. Burada 1 tane köfteci var 4bin-5 bin kişi oturmaya yer bulamazsınız. Ama gelen herkes bundan şikayetçi. Yürüyüş yollarına bakın burası kordon boyu şuaradaki çöküklere bakın. Bunlar belediyenin yapacağı işler vatandaşın değil! Vatandaş burada çok mağdur Kurşunlu'ya  bir an önce el atılması lazım" diye konuştu.

ATATÜRK HEYKELİ PAS TUTMUŞ!

Kurşunlu'nun atıl kalmış yerlerinden biri de liman bölgesi... Özellikle balıkçıların olta atmak için sıkça tercih ettiği bu bölgenin de Gemlik Belediyesi'nin umursamazlığından nasibini aldığını belirten duyarlı vatandaş Cemal Çalışkan, "Ben yazları 3 ay burada kalıyorum. Bu süreçte bir kez bile belediye temizlik elemanının çalışma yaptığını görmedim.  Burada bir çay bahçesi var. Onun önündeki alanda küçük bir meydan, park ve Atatürk Heykeli var. Çocuk parkı ve banklar çürümüş. Meydan çöp içinde... Atatürk Heykeli'nin konuşmak bile istemiyorum. Bakımsızlıktan paslanmış durumda. Gerçekten Kurşunlu'ya yakışmayan görüntüler" dedi.
    

 
v

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0