banner102

GELECEĞİN FOTOĞRAF SANATÇILARI NOVA’DA YETİŞİYOR

Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi Fotoğraf Kulübü ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle “Kaybolan Meslekler” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminere, kaybolmaya yüz tutmuş bazı meslekleri icra eden ustalar ile o ustaları fotoğrafla ölümsüzleştiren fotoğraf sanatçıları katıldı

GELECEĞİN FOTOĞRAF SANATÇILARI NOVA’DA YETİŞİYOR
 Kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden ustalar ile bu ustaları çektikleri fotoğraflarla geleceğe taşıyan fotoğraf sanatçıları, Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) Başkanı Serpil Savaş, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım’ın yanı sıra okul yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan fotoğraf sanatçısı ve aynı zamanda Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ziya Topsakal, Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen Fotofest’le ilgili bilgiler verdi. Topsakal, Fotofest’in ciddi bir festival olduğunu söyledi. Topsakal, bu festivalin gerçekleşmesinde katkıları bulunan Bursa Kent Konseyi’ne de teşekkür etti.

Fotoğrafın işlevinin topluma mesaj vermek olduğunu belirten Ömer Ziya Topsakal, “Fotoğraf, arka cebimizden telefonu çıkarıp bir öz çekim yapmak mıdır? Nedir bu fotoğraf? Fotoğraftan anladığım, topluma birtakım mesajlar verebilmektir. Bunu verebiliyorsam, ne mutlu bana. Buradaki amacım da zaten buydu. Bunu yaparken, Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum. Çok ciddi destekleri var. Öğrencilerimize bu etkinlikle, fotoğrafın önemini, fonksiyonunu anlatırken, sanatsal faaliyetlere de vurgu yapmak istiyorum. Fotoğraf çekiliyor ama nasıl çekiliyor? Çektiğiniz objenin, nesnenin size yardımcı olması lazım” diye konuştu.

Programın açılış kısmında konuşan ve BUFSAD ile önemli bilgilendirme toplantılarına imza attıklarını belirten Özel Nova Fen ve Anadolu Lisesi Kurcususu Canan Topsakal, “Bugünkü etkinliğimizin bir amacı, kaybolan mesleklerin tanıtımını yapmak, tarihlerine dokunuş yapmak. Diğer yandan da fotoğraf sanatçılığının zevkini diğer öğrencilerimizle paylaşmak” dedi.

Canan Topsakal’ın ardından konuşan ve gençlere, mesleklerinin yanında bir hobi edinmeleri tavsiyesinde bulunan BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, fotoğraf sanatının, dostlukları pekiştirdiğini söyledi. Fotoğrafın, çok kıymetli bir armağan olduğunu belirten Savaş, fotoğrafların aynı zamanda çok önemli hikâyeler de barındırdığını hatırlattı.

“Meslekler şekil değiştiriyor, kaybolmuyor”

BTÇH Başkanı Muhsin Özyıldırım ise mesleklerin kaybolmadığını fakat şekil değiştirdiğine dikkat çekti. Maziden ders alınması gerektiğinin altını çizen Özyıldırım, fotoğraf sanatçıları için tarihi çarşılar ve hanların adeta birer plato olduğunu söyledi.

“Bursa’nın başarısı”

FOTOFEST’in dünyanın sayılı fotoğraf yarışmalarından ve hatta festivallerinden birisi haline geldiğini söyleyen Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de bu başarının sağlanmasında Bursalı fotoğraf severlerin ve fotoğraf sanatçılarının büyük katkılarının olduğunu kaydetti. Çepni, bu yıl düzenlenecek yarışmanın temasının “ritüeller” olacağını sözlerine ekledi.

“Bu okulda okuduğunuz için şanslısınız”

Fotoğraf sanatına bu denli önem veren bir okulda eğitim gören öğrencilerin, oldukça şanslı olduğunu belirten Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün de fotoğraf sanatına meraklı olduğunu ve bu merakın yıllar öncesinden geldiğini hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0