“Faruk Çelik Suç İşliyor“

Başkent Ankara'da temeli atılan Mamak Camii ve Cemevi inşaatına karşı gösterilen tepkiler Bursa'da da yankı buldu. Cemevi'nin temelini atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e ateş püsküren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ali Öztürk,"Sayın Bakan Faruk Çelik, cemevi'nin temelini atmakla suç işlemiştir"dedi.

“Faruk Çelik Suç İşliyor“
banner98

Ankara'da temeli atılan Mamak Camii ve Cemevi inşaatına gösterilen tepkilere Bursa'dan da destek geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i topa tutan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ali Öztürk,"Sayın Faruk Çelik, cemevi'nin temelini atmakla suç işlemiştir. Çünki cemevi yasal olrak tanınmıyor. Resmi olarak tanınmadığı için suçtur. Hangi yasaya göre cemevi'nin temelini atarsın?"sorusunu yöneltti.

"ÖNCE CEMEVLERİNİ TANISINLAR"
Böyle bir projenin neye dayanılarak hayata geçirildiği konusunda şaşkın olduklarını söyleyen Öztürk,"Devlet tarafından cemevi tanınmıyor. Bir devlet bakanı cemevlerinin tanınmamasını hiçe sayıyor. Önce cemevlerini tanısınlar. Bu 2 cemaat liderinin projesi. Biz camiilere karşı değiliz. Sünni vatandaşlarda cemevlerine karşı değil. Bu hangi asimilasyonun projesi?"dedi.

"CEMEVİNİ BİZ YAPMAK İSTERİZ"
Öztürk,"Bunun anlamı nedir? Bizde aşevi vardır. Biz hakkı doğruluğu sorgularız. Biz aşevlerimizde kendi emeğimizi ortaya koyar bağışladığımız hayırlarla yemeklerimizi dağıtırız. Aleviler nereden geldiği belli olmayan yemeği yemezler. Eğer bir cemevi yapılacaksa biz kendi katkılarımızla yapmak isteriz"açıklamasını yaptı.

"CEMAAT LİDERLERİNİN TALİMATIYLA YAPILIYOR"
Böyle bir projenin hayata geçirilmeden alevilere sorulması geretiğini söyleyen Öztürk,"Alevilere sorulmalı rızalık alınmalıydı. Cemaat liderlerinin talimatıyla böyle birsey yapılması doğru değil. Tuzluçeşme'de çok alevi var. Orada tartışma çıkar. Insanlar gider mi? Gitmez mi? Belli değil. İşsiz insanlar var. Devlet üç kuruş veriyor. Fakir fukara karnını zor doyuruyor. O insanlara yardım etmiyorlar. O insanlara kazandırsınlar"ifadelerini kullandı.

"BURSA'DA YAPIMI MÜMKÜN DEĞİL"
Ankara'da temeli atılan camii ve cemevi inşaatının Bursa'da yapılma ihtimalini değerlendiren Ali Öztürk,"Bursa'da böyle birşeyin yapılması mümkün değil. Buna taraf değilim. Bursa'da cemevi ihtiyacı yok. Camii'de cemevi'de yeterli bursa'da. Hal böyleyken fazlasına gerek yok. İsraf haramdır"açıklamasını yaptı.

"DEDELERE MAAŞ BAĞLANAMAZ"
Cemevlerinin mutlaka yasal statüye ulaştırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ali Öztürk, alevi dederine maaş bağlanması konusunada tepki gösterdi. Öztürk,"Alevi dedelerine maaş bağlanmasına karşıyız. Biz dedelerinin maaşını veririz. Dedelerin devlet memuru statüsünde olmasını istemiyoruz. Alevi dedleri ozaman devletin dediklerini yapmak zorunda kalacaklar. Alevi dedsi özgür olmalı. Bunların yanında 'dede' hiçbir zaman para ile ibadet yapmaz"dedi.

"ÖLENLERİN ALEVİ OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ"
Gezi olaylarında hayatını kaybeden 6 protestocunun alevi olmasının düşündürücü olduğuna dikkat çeken Öztürk,"Bu bir tesadüf diyemem. Belkide belirlenmiş olabilir. Aslında bu eylemlerde alevide vardı. Sünnide, ermenide vardı. Özgürlükleri savunmak için herkes oradaydı. Ancak ölenlerin 6'sının alevi olmasıda düşündürücüdür"açıklamasını yaptı.

"DERNEKLER ARASI SORUNLAR VAR" 
Alevi dernekleri arasında yaşanan fikir çatışması hakkında da açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ali Öztürk,"temelde fikir ayrılığı yoktur. Ancak devlete yakın olanların getirdiği sorunlar yaşanıyor. Bazı dernekler hükümetin bugibi çalışmalarına sıcak bakıyor. Bilerek menfaat için kabul ediyorlar devletin yaptıklarını. Devletin asimilasyonlarını destekleyenler var"ifadelerini kullandı.

"OSMANGAZİ BELEDİYESİ SORUNLU"
Öztürk,"Yerel yönetimlerden destek alıyoruz. Yıldırım ve nilüfer belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Taleplerimize karşılık veriyor. Aslında bu yöneticilere bağlı. Isteklerimiz geri çevrilmiyor. Osmangazi belediyesi ile zaman zaman sorun yaşanıyor"dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0