“Farklı anlayışla yöneteceğiz !“

AK parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yılmaz, Manşetx’e çok özel açıklamalar yaptı: Hedefimiz var olanı talan değil. Rotamız belli, kaptanımız Recep Tayyip Erdoğan!

“Farklı anlayışla yöneteceğiz !“
banner98
AK parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yılmaz, Manşetx’e çok özel açıklamalar yaptı: Hedefimiz var olanı talan değil. Rotamız belli, kaptanımız Recep Tayyip Erdoğan!

Yerel Seçim yarışında ipi göğüslemek için tempoyu artıran belediye başkan aday adayları, fark yaratmak için çabalarını sürdürüyor. Seçim hazırlıklarıyla ilgili Manşetx’e çok özel açıklamalar yapan AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yılmaz, “Hedefimiz, var olanı talan etmek değildir” dedi.

"FARKLI ANLAYIŞLA YÖNETECEĞİZ"
Seçim çalışmalarına yönelik çalışmalarını anlatan Ali Yılmaz, “Biz, şu anki belediyeciliğin nasıl yapıldığından ziyade, halkla beraber halkın isteklerini hayata geçirebilmek için misyon yükleneceğiz. Şu eleştiri geliyor: Koltuğa gelmeden ‘Yaparız’ diyorsunuz… Koltuğa oturunca ‘Ben kralım’ diyorsunuz. Ben eğer bir şeyi ‘Yapacağım’ deyip de yapmazsam kendimle çelişirim. Belediyecilikte değişim adına biz geliyoruz. Farklı bir belediyecilik anlayışıyla Belediye’mizi yöneteceğiz” diye konuştu.


"KAPTANIMIZ ERDOĞAN’DIR"
Kentsel dönüşüm konusunda da değerlendirmede bulunan AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yılmaz, “Kentsel dönüşümde kültürel ve tarihsel dokuyu bozmayacağız. Mahallelilik bilincini koruyacağız. Sayın Başbakan’ımız da Bursa’ya geldiğinde kentsel dönüşümden bahsetti. Merkeze yakın yerlerde 5+1 oldu. Bursa’nın siluetini bozmayacağız. Bozan bir kentsel dönüşüm yapmayacağız. Yapılmaması için de Başbakan’ımızın talimatı var zaten. Onun için de biz, Osmangazi’de kentsel dönüşümü yaparken mutlaka Osmangazi’mizin tarihi dokusunu koruyacağız. Yüksek bina da olur, uzmanların görüşü ile… Bursa’yı marka kent yapacağız. Büyükşehir bize hedef koyacak. Biz de o yolda ilerleyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi master planıyla bize yön vermeli. AK Parti gemisindeyiz. Rota belli, kaptanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

"HALK KABUL EDERSE KAZMA VURACAĞIZ"
Belediyecilik anlayışında asıl önemli olanın yönetim anlayışı olduğunun altını çizen Yılmaz, “Belediye başkanı olduğumuzda nasıl Osmangazi’yi yöneteceğimiz önemlidir. Yukarıdan aşağıya doğru yönetim tarzı olmayacak. Aşağıdan yukarıya doğru yönetim tarzı benimseyeceğiz. Partimiz bu görevi bize tebliğ ederse mahallelerde konseyler kuracağız, esnaf konseyleri kuracağız. Mahallelerde ‘kanaat önderleri’ diye tabir ettiğimiz kişilerden oluşacak, muhtar olacak. Farklı siyasi partilerimizin temsilcileri olacak. Gençleri temsilen birisi olacak. Odaların temsilcileri olacak. Bu mahalle konseyleri ihtiyaçları belirleyecek. Öncelikler ve eksikler belirlendikten sonra bizleri davet edecekler, çözüm önerileri görüşülecek. Belediye ekipleriyle eksikler için proje çalışmaları başlatacağız. Projeleri halk kabul ettiği zaman kazma vuracağız” açıklamasını yaptı.

"ULAŞIMDA BÜYÜKŞEHİR DESTEK OLMALI"
Başkan Adayı Ali Yılmaz, “Osmangazi’nin 1940-1950’lerden gelen en büyük problemi çarpık kentleşme... Sosyal donatı alanlarının azlığı ve bunun getirdiği otopark sorunları, yeşil alanların yetersizliği, gençler ve çocukların alanlarının azlığı Osmangazi’mizin başlıca problemleri. Ulaşım, en büyük problem olarak ön plana çıkıyor. Bu da tabii Osmangazi Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’yle ortak çalışacağı bir proje olmalı” ifadelerini kullandı.

"PROJELER İÇİN EKİP TAMAM"
Yılmaz, Osmangazi ile ilgili 8-9 çalışmalarının olduğunu da belirterek, “Jeoloji mühendisimiz var, harita mühendislerimiz var, şehir bölge plancısı var. Tarihçimiz, sosyoloğumuz var. Nedeni kentsel dönüşüm… Biz Osmangazi’ye 4-5 tane vizyon proje hazırladık ve 30’dan fazla da projemiz var. Aday olduğumuz zaman projelerimizi paylaşmak istiyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2013, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0