banner102

Ev Hanımları Pedagoji Eğitimi

Osmangazi Belediyesi tarafından “Ağız Tadıyla Anne Babalık” isimli eğitimlere katılan ev hanımları sertifikalarını aldı.

Ev Hanımları Pedagoji Eğitimi
 Osmangazi Belediyesi’nin 16 vizyon projelerinden biri olan ve geçen yıl Mehmet Akif Mahallesi’nde hizmete açılan ilk Bilgi Evi’nde düzenlenen pedagoji eğitimlere 50’ye yakın kursiyer katıldı. Ekim ayında başlayan kursa katılan ev hanımlarından başarılı olan 28 kursiyere sertifikalarını Başkan Mustafa Dündar takdim etti. Psikolog Dr. Yaşar Kuru tarafından verilen 32 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde konuşan Dündar, “Mahalleye kazandırdığımız Bilgi Evi en önemli hizmetlerimizden biri oldu. Bu tesisimizin gerek çocuklar, gerekse anne ve babalar için en verimli şekilde kullanılması bizi sevindiriyor. Doğru bir karar aldığımızı görüyoruz. “Ağız Tadıyla Annelik Babalık” başlığı altında düzenlediğimiz ve sizlerin hayatına yön verecek pedagoji eğitimleri de bunlardan birisi. Çocuklarımıza ve ailemize karşı bildiklerimiz paylaşma, bilmediklerimizi öğrenme imkanı sunan önemli bir çalışma. Bu tür çalışmaların yaşantımıza büyük katkıları olacağına inanıyorum” dedi.
Psikolog Dr. Yaşar Kuru, ekim ayında başlayan derslerde 32 hafta boyunca annelere çocuk ve aile eğitimi konularında bilgiler verdiklerini söyledi. Kuru, “Bir ailede yaşanması muhtemel meselelerin tamamını konuştuk. Birlikte çözümler aradık. 32 hafta boyunca 0-18 yaş arası çocuklar için anne babaların neler yapıp yapmaması, çocuklara nasıl davranmaları gerektiğini anlatıp, velileri aydınlatmaya çalıştık. Haftada bir gün 14-16 saatleri arasındaki eğitimlerimizin bir saatinde ben anlattım, kalan bir saatte de katılanlar kendi yaşadığı sorunları paylaştı, birlikte çözüm aradık. Ağız tadıyla anne ve babalık yapabilmeleri için yapmaları gerekenleri kendileri ile paylaştık” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0