Eskişehir ve Bilecik'te İşsizlik Azaldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’de işsizlik rakamları artarken, Bursa, Eskişehir ve Bilecik bölgesinde düştüğünü söyledi. “Türkiye için rol model oluyoruz” diyen Burkay,Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2014 yılı işsizlik verilerini değerlendirdi.

Eskişehir ve Bilecik'te İşsizlik Azaldı
banner98
 Türkiye’de işsizlik oranının yıllık bazda 0,2 puan artarak yüzde 9,9 seviyesine yükseldiğini belirten Burkay, Bursa, Eskişehir ve Bilecik Bölgesi’nde ise işsizlik oranının geçen yıl 0,8 puanlık düşüşle yüzde 6,2’ye gerilediğini söyledi.
“Bu oranı büyük bir başarı olarak değerlendirmek gerekiyor” diyen Burkay, Bursa’nın işsizlik oranlarında 2013 yılında da Türkiye ve Avrupa ortalamasından daha iyi bir performans sergilediğini hatırlattı.
Bursa iş dünyasının bu başarıyı elde etmesinde sektörel çeşitliliğin sağlanmış olmasının önemli bir etken olduğunu ifade eden İbrahim Burkay, “Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, Türkiye için rol model oluyor. Bursa’da işsizlik değil, işçisizlik sıkıntısı yaşıyoruz. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olarak BUTGEM’de kentteki nitelikli insan ihtiyacını karşılamaya dönük eğitim programları gerçekleştiriyoruz. Bursa’da yüksek teknoloji gerektiren sektörlerdeki çalışmalarımız da kentimizde yeni iş alanlarının açılmasına olanak sağlayacak" dedi.
Burkay "2014 yılı işsizlik rakamları, Bursa’mızın Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Her zaman ifade ettiğimiz gibi Bursa büyürse Türkiye büyür” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0