Erzurum Kent Konseyi'nden Bursa Kent Konsey'ine Ziyaret

Bir sene önce kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, son zamanlarda yaptığı çalışmalarla hem kurumsallaşma yolunda ciddi mesafe aldı hem de şehre katma değer olacak projelere imza atmaya başladı.

Erzurum Kent Konseyi'nden  Bursa Kent Konsey'ine Ziyaret
banner98
 Erzurum Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt, Kent Konseyleri içerisinde kurumsallaşmasını tamamlamış, ulusal ve uluslar arası projelere imza atmış Bursa Kent Konseyi’ni incelemesi üzere Başkan yardımcılarından Murat Ertaş’ı görevlendirdi.

Murat Ertaş’ı kabul eden, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konseyin yaptığı çalışmalar ve tecrübeleri hakkında Ertaş’a bilgiler verdi. Ertaş görüşmelerini Bursa’nın en önemli  STK’lerinden biri olan Uyuşturucuyla Mücadele ve Kimsesizlere Bakma Derneği Başkanı Ebubekir Demirci’yi ziyaret ederek devam etti. Şehirdeki   STK’lerin çalışmaları hakkında rapor hazırlayan Ertaş, daha sonra önceki hafta babasını kaybeden AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’e taziye ziyaretinde bulundu. 

Görüşmeleri hakkında bir açıklama yapan Murat Ertaş şunları söyledi:

“Gözlemlediğim kadarıyla Erzurum gibi kadim bir şehir olan Bursa’nın kalkınmasında, sosyal hayatında ve yönetiminde şehrin STK’larının ve bilhassa Bursa Kent Konseyi’nin çok ciddi katkıları var. Tarihi, ekonomisi, kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden olan Bursa’nın Kent Konseyi çok kıymetli başkanı Hasan Çepni başkanlığında sivil bir üniversite gibi çalışıyor. Kıymetli Başkan, bizi oldukça sıcak karşıladı, kendisine çok teşekkür ediyorum. Anadolu’daki her şehrin gelip Bursa Kent Konseyi’ni incelemesi, örnek alması gerekir. Hayran kalmamak elde değil. Biz de Erzurum Kent Konseyi olarak Bursa’nın tecrübelerinden yararlanarak Başkanımız Aydın Bozkurt öncülüğünde kısa zamanda hızlı bir gelişme kat edeceğimizi düşünüyorum. Tabii ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in ciddi destekleriyle… Ayrıca Bursa’da yaptığım ziyaretlerde bana eşlik eden Uyuşturucuyla Mücadele ve Kimsesizlere Bakma Derneği Başkanı Sayın Ebubekir Demirci’ye özellikle teşekkür ediyorum.”dedi.

Haber:Abdulselam Demirci

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0