ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI KUTLANIYOR

Ülkemizde Ocak ayının 2. Haftası Enerji Verimliliği haftası olarak kutlanmaktadır. Enerji Verimliği enerjinin ihtiyaç kadarını kullanmak böylelikle daha az çevreye zarar vererek daha sağlıklı ortamlar oluşturmaktır. Kamuoyunda Enerji Tasarrufu daha çok dillendirilmesine karşılık Enerjiyi Verimli kullanmak tasarrufu beraberinde getirmekte olduğundan, haftanın adı Enerji Verimliliği Haftası diye geçmektedir.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI KUTLANIYOR
banner98
 Enerji ile ilgili giderek artan talep ve buna karşılık sunulan arz dengesi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de verimlilik konusunu ön plana getirmiştir. Enerji verimliliğinin artırılması, bu alanda kamu ve özel sektör bilincinin oluşturulması ve verimlilik artırıcı yöntemler hususunda çalışmalarda bulunulması amacıyla kurulan ENVER Derneği, bu alandaki önemli bir sivil toplum örneğini göstermektedir.  Merkez dışındaki ilk oluşumu Bursa’da gerçekleştiren ENVER derneğinin ülke çapında 23 şubesi bulunmaktadır. Sanayisiyle bilinen ülkemizin marka kentlerinden Bursa, bu alanda da öncü çalışmalar yapmaktadır. Başta Valilik bünyesinde oluşturulan Enerji Verimliliği Koordinasyon Merkezi ile tüm kamu, özel ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği halinde bu önemli meseleye çözüm getirilmeye çalışılmaktadırlar.

Enerji verimliliği, ulaşımdan sanayiye, okullardan inşaata pek çok alanı kapsayan bir sorundur. Enerji verimliliği ile enerji tasarrufu öngörülmemektedir. 

Bilakis daha fazla işi daha az enerji harcayarak sağlamak hedeflenmektedir. Ülkemizde giderek artan talebin tasarruflar ile karşılanması şüphesiz beklenemez. Ancak yapılan çalışmalar enerjimizi verimli kullandığımız takdirde daha az enerji yatırımı yaparak sürdürülebilir bir gelecek hazırlayabiliriz.

2009 yılında Enerji Bakanlığı’nın ENVER projesine paralel olarak kurulan ENVER Derneği, bu alanda bilgi ve deneyim sahibi kişilerin desteğini almıştır. ENVERDER Bursa Şubesi, sadece Bursada değil ülkemizde de ses getiren örnek çalışmalara imza atmış, kamuoyunun dikkatini çekmiştir. ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Dr.Müh. Mustafa Uysal yaptığı açıklamada ‘Önümüzdeki dönemde Bursa’da yapmak istediğimiz örnek ve en verimli sanayi bölgesi ve kamu enerji verimliliği projeleri ile sosyal hayatta enerji verimliliği projeleri ile ENVER’i hayatın her alanına taşımak istemekteyiz.’ dedi.

Bursa’nın ülkemizde enerjiyi en verimli kullanan şehir olmasına vurgu yapan Dr. Uysal ‘Yalıtım seferberliği ile ülkemize her yıl 100milyonm3 doğalgaz, elektrik enerjisi verimlilik uygulamaları ile her yıl 1milyonKWh enerji, yenilenebilir enerj destekleme programımızla şehrimize her yıl milyonlarca liralık enerji yatırımı kazandırdık. Bu yönüyle Bursa Enerji verimliliğinde ülkemizin parlayan yıldızıdır’ dedir.

Enver Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Uysal aynı zamanda geçen ay aramızdan ayrılan Genel Başkanı İbrahim Çağlar’a da Allahtan rahmet dileyerek, bu alanda yaptıklarından dolayı müteşekkir olduğunu iletti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0