DUYGULARI ZİRVEYE ÇIKTI

Yıldırım Belediyesi, geride kalan 2017 yılında ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam etti.

DUYGULARI ZİRVEYE ÇIKTI
banner98
 Yıldırım Belediyesi, dayanışma ve paylaşımı esas alan sosyal hizmetleriyle farkını ortaya koymayı geçtiğimiz yılda da sürdürdü. İnsan odaklı hizmet anlayışı kapsamında özellikle ihtiyaç sahiplerine destek olan ve vatandaşların birlik beraberlik duygularını pekiştiren çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Yıldırım Sosyal Kart’ uygulamasıyla binlerce ailenin yüzünü güldürdü. Proje kapsamında 2017 yılında 16 bin 573 aileye anlaşmalı market zincirlerinde geçerli olan 'Yıldırım Sosyal Kart' teslim edilerek ihtiyaçlarına yanıt verildi. Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlarının değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahipleri, teslim aldığı kart ile alışverişte dilediği gıda ürünü alabiliyor.

HAYAT PAYLAŞIMLA GÜZEL

‘Yıldırım’da Hayat Paylaşımla Güzel’ sloganıyla hayata geçirilen Yıldırım Paylaşım Atölyesi, gönüllü bağışçıların kullanılabilir durumdaki eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri 2017 yılında 293 ev eşyası ve 2 bin 325 adet giysiyi vatandaşlara ulaştırdı.Yine geride kalan yılda eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla 3 bin 465 öğrenciye kırtasiye yardımı sağlanırken, soğuk kış günlerini dayanışma duygularıyla ısıtmak için 188 soba dağıtımı yapıldı. Toplumun kültürünü ve değerlerini gelecek kuşaklara taşımak adına çalışmalar da yapan Yıldırım Belediyesi, bu kapsamda maddi durumu iyi olmayan ailelerden 650 çocuğu sünnet ettirdi.

‘SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL BİLMEDEN’

Millet olarak bizi güçlü kılan en önemli özelliklerimizin dayanışma ve paylaşma duygularımız olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Tarihimizin ve kültürümüzün bize yüklediği sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de en önemli kısasımız; ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi rencide etmemek. Sağ elin verdiğini sol el bilmeden insanlarımıza ulaşıyoruz. Bir taraftan insanlarımızın eksiklerini gidermeye çalışırken, diğer taraftan da toplumdaki dayanışma ve kardeşlik duygusunu pekiştiriyoruz. Sosyal çalışmalarımızla gıdadan giysiye, kırtasiyeden çorba dağıtımına, tekerlekli sandalye yardımından iftar ve sahur yemeklerine, aşure ikramından Paylaşım Atölyesi’ne kadar yüzbinlerce insanımıza ulaştık. Bu veriler, ‘Dayanışma Şehri Yıldırım’ hedefimize giden yolda önemli bir mesafe kat ettiğimizin göstergesidir” dedi.

PAYLAŞIM ZİNCİRİ

Yıldırım’da vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak ilçedeki kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Hemşerilerimizin dertleri ile dertlenmek ve bunlara bir nebze de olsa derman olabilmek bizim yönetim anlayışımızın temelini teşkil ediyor. ‘Yıldırım Sosyal Kart’ adını verdiğimiz projemizle ihtiyaç sahibi hemşerilerimize anlaşmalı market zincirlerinde dilediğince kullanabilecekleri, her türlü gıda ürününü alabilecekleri bir kart veriyoruz. Toplum olarak bizi güçlü kılan en önemli özelliğimiz, paylaşma ve dayanışma duygumuz. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olurken aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi canlı tutmayı sürdürüyoruz. Hemşerilerimiz, 444 16 02 numaralı Yıldırım Çağrı Merkezi’mizden bize ulaşıp bu paylaşım zincirine dahil olabilir, mutlu ve huzurlu Yıldırım’a katkı sunabilirler” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0