banner101

DSÖ toplantısı gelecek yıl Bursa`da yapılacak

DSÖ TOPLANTISI GELECEK YIL BURSA’DA YAPILACAK - BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN VE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ’NİN ÜYESİ OLDUĞU DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ (DSÖ) AVRUPA SAĞLIKLI ŞEHİRLER AĞININ ULUSAL KOORDİNATÖRLER TOPLANTISINA GELECEK YIL NİSAN AYINDA BURSA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

DSÖ toplantısı gelecek yıl Bursa`da yapılacak
  Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Sağlıklı Kentler Birliği’nin üyesi olduğu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağının Ulusal Koordinatörler toplantısına gelecek yıl Nisan ayında Bursa ev sahipliği yapacak.

18-20 Eylül 2017 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da toplanan ve DSÖ yetkilileri ile ulusal ağ koordinatörlerinin ve belediyelerin politik temsilcilerinin katıldığı toplantıda gelecek yıl bu buluşmanın Bursa’da yapılmasına karar verildi. Bursa adına toplantıya katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ile Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar Avrupa ülkelerinden ulusal koordinatörler ile politik temsilcilerin katıldığı ve DSÖ’nün yapacağı çalışmalara yön veren bu önemli toplantıya ev sahipliği yapacağımızdan dolayı mutlu olduklarını belirttiler. 
Kent sağlığı ile ilgili konularda çalışmalar yapan ve küresel bir hareket olan sağlıklı şehirler projesi günümüzde Avrupa’da 100, dünyada 1000’in üzerinde şehrin ve belediyenin içinde bulunduğu bir yerel yönetimler ağı. Her geçen yıl büyüyen bu ağın ülkemizde çalışmalarını Başkanlığını Recep Altepe’nin yaptığı 67 üyesi bulunan Sağlıklı Kentler Birliği yürütmektedir. Ülkemizde geniş bir coğrafyada yaptığı eğitim, danışmanlık, konferans ve seminerler ile Avrupa’daki ağlar içinde aktif ve güçlü konumda bulunan Sağlıklı Kentler Birliği şehirlere sağlıklı dokunuş sloganı sağlıklı yaşam ve çevre konularında belediyeleri bilgilendirerek sağlık konularını karar vericilerin gündeminde tutmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0