banner101

Doğanbey'de Dev Hizmet

Büyükşehir Belediyesi tarafından basta Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere kent merkezindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için projelendirilen 800 araçlık dev otopark, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Doğanbey'de Dev Hizmet
 Bursa Doğanbey Katlı Otoparkı ile birlikte şehir merkezindeki araç trafiğinin ciddi oranda azalacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ana ve ara arterlerde yaptıkları otoparklarla Bursa’daki parklanma sorununa kalıcı çözüm bulacaklarını söyledi. 
Doğanbey Katlı Otoparkı için düzenlenen açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti milletvekilleri İsmet Su ve Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakam Vekili Mehmet Aydın ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplam 25 milyon liraya mal olan katlı otoparkın Bursa’ya nefes aldıracağını söyledi. Başta Haşim İşcan Caddesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi olmak üzere şehrin merkezine hizmet verecek tesiste aynı anda 800 araç ile 70 otobüsün park edebileceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Uzun yıllar konuşuluyordu ama şimdi yapıldı. Çarşıya çıkan vatandaş aracını artık buraya park edecek. Ulucami’nin önünde yolcusunu indiren otobüs de buraya gelecek. Yolcusunu yine buradan alıp çıkış yapacak. Bizden istenen 15-20 otobüslük otoparkı, 70 araçlık yaptık. 800 araçlık kısım da tüm bölgeye hizmet verecek. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesiste emeği geçen herkese, Osmangazi Belediyemize, TOKİ yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

3 SAATİ 2 LİRA

Başkan Altepe, katlı otoparkın yol kenarlarına yapılan parklanma sorununa da çözüm olacağını söyledi. Yol kenarlarına yapılan parklarda araç sahiplerinden BURBAK şirketi aracılığıyla saat ücreti olarak 5 lira aldıklarını, yeni yapılan katlı otoparkta bu ücreti 3 saati 2 lira olarak belirlediklerini kaydeden Başkan Altepe, “Otopark kültürünü oturtmak için fiyatları düşük tutuyoruz. Parklanma, Bursa’da çok riayet edilmeyen bir konu. Araçlarımız gelişigüzel park ediliyor. Artık yol kenarlarına araç park edilmesin istiyoruz. İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışacağız. Hatalı parklanma yapan araçları tek tek çekeceğiz. Bu konuda takviye çekicilerimiz önümüzdeki günlerde geliyor. Doğanbey Katlı Otoparkında ücret, 3 saate kadar 2 lira. Yeter ki vatandaşımız alışsın. Aracını getirsin buraya bıraksın. Çevreye, şehir içi ulaşıma rahatsızlık vermesin. Gerçekleştirdiğimiz her icraat, daha yaşanabilir bir Bursa için” diye konuştu.

"MÜTHİŞ BİR ESER"

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, 2002 yılında 300 bin olan araç sayısının 13 yılda 800 bine dayandığını hatırlattı. Buna rağmen trafikte ufak tefek aksaklıklar dışında bir sıkıntının yaşanmadığını, bunun da AK Partili belediyelerin yoğun gayretleri sonucunda gerçekleştiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Şehrin göbeğinde, 800 araçlık bir kapasiteyi yerin altına yerleştiriyorsunuz. Üzerine de 70 otobüsü park edebiliyorsunuz. Bu müthiş bir olaydır. Bir mühendislik başarısıdır. Bursalılar adına, Büyükşehir Belediyemize ve Başkan Altepe’ye teşekkür ediyorum. Bursa bugün yaşanabilirlik açısından dünyanın 48. sırasına çıkmışsa, bu AK Partili belediyeciliğinin sirayet etmesiyle olmuştur” şeklinde konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, katlı otopark yatırımının Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin yayalaştırılmasına ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti. Açılışta, Osmangazi Kaymakam Vekili Mehmet Aydın da davetlileri selamlayan bir konuşma gerçekleştirdi. Açılışın ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, otopark alanlarını gezdi. Başkan Altepe, otoparka makam aracını kullanarak girdi.
Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0