DOĞA DUYARLILIĞI

Doğanın korunması ve vatandaşlarda çevre koruma bilinci oluşması adına sürdürülebilir çevre politikası kapsamında çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, doğanın eşsiz güzelliğini barındıran Yıldırım Kent Ormanı’nda temizlik çalışması gerçekleştirdi.

DOĞA DUYARLILIĞI
banner98
 İlçede düzenlenen temizlik çalışmalarıyla şehrin çehresini güzelleştiren Yıldırım Belediyesi, Uludağ’ın kuzey yamaçlarında yer alan ve doğanın benzersiz güzelliklerini bünyesinde barındıran Yıldırım Kent Ormanı’nda önemli bir temizlik operasyonu yaptı. Şehrin stresinden uzaklaşarak doğayla buluşan ziyaretçilerin arkalarında bıraktıkları atıkların çevreyi bahçesini kirletmesine izin vermeyen Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Türkiye Motosiklet Platformu üyesi 100 kişi ile düzenlediği titiz çalışma ile bölgede yaşanması olası toprak ve su kirliliğinin önüne geçti. Temizlik seferberliğinde doğada yok olması uzun yıllar alan ve kirliliğe neden olan pet şişeden naylon poşete, piknik kalıntılarından çeşitli çöplere kadar bölgeden çıkan yaklaşık bir ton atığı toplayan Yıldırım Belediyesi ekipleri ve doğaseverler tabiatın nefes almasını sağladı.


‘YAŞAMSAL NİMETLERİ KORUMALIYIZ’

İnsanlığın ve tabiatın uzun yıllar yaşaması ve yaşatılması için çevre temizliğinin hayati bir önem arz ettiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Gelecek nesillerimizin daha yaşanabilir bir doğada yetişmesi için çevre temizliğine ve doğayı korumaya büyük önem göstermeliyiz. Doğal zenginliklerimiz bizlere hem kadim atalarımızın mirası hem de gelecek kuşaklar için emanettir. Toprağımız, havamız, bitkilerimiz, suyumuz ve tüm doğal güzelliklerimiz bizim için yaşamsal nimettir. Şehrimizin barındırdığı güzelliklerin yanında Uludağ’ın benzersiz doğası, korunması gereken önemli bir zenginliğimizdir. Şehrin gürültüsünden ve yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımız tabiatla buluştukları ortamları kendi evlerinden farklı görmeyerek kirletmemeye özen göstermeli ve doğaya sahip çıkmalıdır. Özellikle piknik esnasında ateş yakan tabiat ziyaretçileri, arkalarında bıraktıkları ateşin söndüğünden kesinlikle emin olmalı ve yaşanabilecek orman yangınıyla telafi edilemez durumlara sebebiyet vermemelidir. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünyayı çocuklarımıza bırakmak insanların zorunluluğu, bizim asli belediyecilik görevimizden ziyade, insani sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2017, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0