Damanın kırkıpınar'ı Bursa'da başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Türk Daması Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Dama Şampiyonası için geri sayım başladı.

Damanın kırkıpınar'ı Bursa'da başlıyor
banner98
 Zihin sporları arasında önemli bir yeri olan dama, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu (TÜDAF) tarafından geleneksel hale getirilen uluslararası şampiyonayla yaşatılmaya devam ediyor. Bilhassa Sultan Abdülaziz döneminin gözde oyunları arasında yer alan Türk daması, günümüzde TÜDAF’ın özel çabalarıyla geniş kitlelere ulaşıyor. Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş olan dama oyununu yeniden canlandırmak, dünyadaki ve Türkiye’deki dama oyuncularını bir araya getirmek için tertiplenen şampiyona, bu yıl 15. kez kapılarını damaseverlere açacak. Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 200 dama tutkununun katılacağı organizasyon, 29 Ağustos Cuma günü saat 14.30’da yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Hakem heyetinin eşleştirmesiyle birlikte 1.tur müsabakasının saat 16.30’da yapılacağı şampiyona, 3 gün sürecek ve 31 Ağustos Pazar günü yapılacak ödül töreniyle sona erecek.
Şampiyona öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, turnuvanın ilgi görmesini beklediklerini söyledi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, “Zihin sporları içinde dama da en önemlilerinden biri. 15 yılını dolduran bu organizasyonda bu yıl çok farklılıklar var. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uluslararası çapta da daha büyük organizasyonlar gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye’mizin ve dünyamızın değişik ülkelerinden birçok damaseveri bir araya getiriyoruz. 7 yaşından 70 yaşına kadar bu spora gönül veren herkesi 14 yıldan beri Mustafakemalpaşa’da ağırlıyoruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0