Coca-Cola Avrupa’dan Bursa’ya Ödül Getirdi

Üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliği açısından Coca-Cola İçecek’in en büyük operasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan Bursa Fabrikası, kalite alanında dünyanın en saygın ödülleri arasında gösterilen Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı Mükemmellik Ödüllerinde “Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi” alanında gösterdiği performansla ödül aldı.

Coca-Cola  Avrupa’dan Bursa’ya Ödül Getirdi
banner98
 Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da 10 ülkede 25 fabrikası ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCİ) tarafından 1994 yılında 4 üretim hattı ile kurulan Bursa fabrikası, bugün 14 üretim hattı ile kapasite ve ürün çeşitliliği açısından CCİ’nin en büyük operasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor.

Mükemmellik çalışmalarıyla fark yaratan Bursa fabrikası, kalite alanında dünyanın en saygın ödülleri arasında gösterilen Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Ödüllerinde “Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi” alanında ödüle layık görüldü.

CCİ Bursa fabrikasının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Coca-Cola İçecek Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Aykan Gülten, yıllardır yürüttükleri operasyonel mükemmellik ve sürekli iyileştirme çalışmalarının karşılığını aldıkları ödüllerle tescillediklerini ifade etti. Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın mükemmellik yolunda en iyi performansı gösteren Avrupa’nın öncü kuruluşlarını ödüllendirdiğine vurgu yapan Gülten, “CCİ Bursa fabrikası olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında yürüttüğümüz çalışmalarla geçtiğimiz yıl da Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne layık görülmüştük. Aldığımız ödüller tesadüf değil. Bu başarı; işimizin her aşamasında verimlilik, yenilikçilik ve sürekli gelişime odaklanmamızın ve tüm bu faaliyetlerimizi şeffaflıkla sürdürmemizin sonucu” dedi.

“İnsana, topluma ve çevreye değer katıyoruz.”

“Sürdürülebilirliği işimizin kalbine yerleştiriyor, insana, topluma ve çevreye değer katma vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Gülten, Bursa için yarattıkları ekonomik değerin ve istihdam olanaklarının yanı sıra toplumsal projelerinin de altını çizdi.

Coca-Cola İçecek 2013 yılında gençlerin fiziksel aktiviteye katılımını desteklemek ve gençlere aktif yaşam alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattığı 3.2.1 Başla! Sosyal sorumluluk programını Türkiye’de 8 ilde, 72 okulda uyguluyor. Bu okulların 15 tanesi Bursa’da yer alıyor. Program kapsamında okullara iç ve dış mekan fiziksel aktivite alanları kazandıran Coca-Cola İçecek, okullara bağışladığı spor malzemeleri ile de branş ve aktivite çeşitliliği yaratıyor.

3.2.1 Başla! Programının yanı sıra, 2014 yılında Kestel Belediyesi ve Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kestel Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde ilçe genelinde aktif yaşam konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Kestel Toplum Sağlığı Fiziksel Aktivite Merkezi’ni faaliyete geçiren CCİ, alanlarında uzman eğitmenler ile Kestel halkının ücretsiz olarak yararlanabileceği kurs ve etkinliklerin düzenlenmesini destekliyor.

CCİ Bursa fabrikası hakkında

1994 yılında Bursa’nın Kestel İlçesi’nde toplam 203 bin m² üzerine kurulan, 70 bin m² üretim ve depolama alanı ile faaliyetini sürdüren fabrika, CCİ’nin portföyündeki tüm içecek kategorilerini yüksek teknoloji ve kalite ile yürütüyor.

Türkiye’deki ilk büyük ölçekli üretim tesisi olarak kurulan CCİ Bursa fabrikası 1,2 milyon litre üretim hacmine sahip. 250’den fazla kişiye istihdam sağlayan, 100 milyon ünite kasa ile üretimde lider Bursa fabrikasından tüm Türkiye’ye dağıtım gerçekleştiriyor. Bursa fabrikasında geliştirilen iyi uygulamalar ve iş süreçleri CCİ’nin diğer operasyonları başta olmak üzere Coca-Cola sisteminin diğer uluslararası operasyonlarına da aktarılıyor.

Coca-Cola İçecek hakkında

Coca-Cola sisteminde satış hacmine göre altıncı sırada yer alan Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCİ), The Coca-Cola Company (TCCC) markalarından oluşan gazlı ve gazsız içeceklerin üretim, satış ve dağıtımını gerçekleştirmektedir. CCİ Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan’da 10 bin çalışanı ile faaliyet göstermektedir.

CCİ 25 fabrikası ile 370 milyonu aşan tüketici kitlesine gazlı içeceklerin yanı sıra meyve suyu, su, enerji ve sporcu içecekleri, buzlu çay ve çaydan oluşan gazsız içecekler kategorisinde de zengin bir ürün portföyü sunmaktadır.

CCİ'nin hisseleri Borsa İstanbul’da (BIST) “CCOLA.IS”, Amerikan depo sertifikaları (ADR) ABD’de tezgahüstü piyasalarda “COLAY”, Eurobond’u İrlanda Borsası’nda “CCOLAT” sembolleriyle ile işlem görmektedir.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0