banner101

Cezaya kızıp 75 yaşında ehliyet aldı

İnegöl'de karıştığı kazanın ardından ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan verilen para cezasına sinirlenen 75’lik dede hemen kursa yazılarak ehliyet aldı.

Cezaya kızıp 75 yaşında ehliyet aldı
 İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği’nin uygulaması sırasında ehliyet ve ruhsat sorulan sürücü, ekiplere gerekli evrakları verdi. Ehliyetine bakıldığında yeni alındığı tespit edilen 75 yaşındaki Orhan Özçiftçi’nin yaşı emniyet ekiplerini şaşırttı.

“İLK KEZ CEZA ALDIM”
A2 ehliyetini kısa bir süre önce aldığını aktaran motosiklet sürücüsü Orhan Özçiftçi, “3 ay önce İnegöl şehir merkezinde bir kazaya karıştım. Kaza sonucunda bana sürücü belgesiz olduğum için emniyet ekiplerince cezai işlem uygulandı” dedi.

Sürücü belgesiz motosiklet kullanması nedeniyle kendisine gelen bin 400 liralık cezayı görünce sinirlendiğini aktaran Özçiftçi, “Bu cezaya kızarak, sürücü kursuna yazıldım. Üç ay içerisinde sürücü kursu sınavlarına girdim. Başarı ile sınavları tamamladım. Birkaç gün önce de ehliyetime kavuştum” diye konuştu.

47 YILDAN BU YANA MOTOSİKLET KULLANIYORUM
1968 yılından bu yana motosiklet kullandığını söyleyen Özçiftçi, “Yaz dönemlerinde havaların ısınmasıyla birlikte, motosikletle farklı şehirlere seyahat ederim. Uzun yıllardan bu yana motosikletle seyahat ediyorum. Motosiklet tutkunuyum. 3 ay önce geçirdiğim kaza sonucunda, aldığım para cezasına kızıp ehliyetimi aldım. Artık çok rahatım. Sanırım bu yaşta ehliyet alan İnegöl’de tek kişiyim. Bana yetkililer öyle söyledi” şeklinde konuştu.

Yaşlı motosiklet sürücüsü genç sürücüleri de uyardı. Trafik kurallarına kesinlikle uyulmasını isteyen Özçiftçi, “Trafiğe çıkan motosiklet sürücüleri, öncelikle kendi güvenliklerini alsınlar. Kask takmadan yola çıkmasınlar. Ben hayatımda asla hız yapmadım. Hız yapmasınlar. Özellikle gençlere söylüyorum, hız yapmayın” ifadelerini kullandı.

75 yaşındaki Orhan Özçiftçi’nin, İnegöl’de 75 yaşında ehliyet sahibi olan tek kişi unvanını taşıdığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0