Cenab-ı Hakkın Yardımına hak kazanmak.

İlahi yardıma mazhariyet ilahi imtihanın kazanılmasına bağlıdır. Cenabı Hak C.C. kullarını imtihan etmeden fedakarlıklarını, feragatlerini, güçlüklere, belalara, tahammüllerini denemeden onlara nimetlerini ihsan etmez.

Cenab-ı Hakkın Yardımına hak kazanmak.
banner98
 İhsanı ilahiye mazhar olanlar Cenab-ı Hakkın rızasını kazananlardır.

      Cenab-ı Hak İslamın ifade ettiği tam bir teslimiyetle kendisine bağlılara; emirleri karşısında: ''duyduk ve itaat ediyoruz''diyenlere iyiliği emredip kötülükten insanları men edenlere helali helal, harımı da haram olarak kabul edip icaplarını yerine getirenlere Cenab-ı Hakka ve Resulüne müracaat edenlere Cenab-ı Hakka samimiyetle güvenip bağlananlara, kadere rıza gösterenlere, takdire ilahının dışına çıkılamayacağına inanlara, dünyaya esir olmaktan kendilerini koruyanlara, Kuran'ı ve Cenab-ı Hakkı zikri dillerinden düşünmeyenlere, hayırda yarış edenlere, İslam'ı kendileri için en büyük şeref kabul edenlere, batılı tepeleyip hakkı kaynaklaştıranlara sayısız mükafatlar ilahı yardımlar, sonsuz lütuflar vaat edilmiştir.

Peygamberimiz ve ashabı bu lütuflara mazhar olmuştur.

Bu ümmetti merhume olan aziz milletimiz Türk, Kürt, Çerkez, Boşnak, Laz ve diğer etnik guruplarıyla top yekun dini mümini İslam'da,8 asırdan beri koruyup, kalemiyle yayma şerefine nail oldukları için daima Cenab-ı Hakkın yardımına ve sonsuz lütuflarına hak kazanmışlardır.

      Tarihimiz şahittir ki 34  ülkede şehitliği olan bu milletin kıyamete kadar koruması ve muzaffer kılması için dualar edelim.

Selam hidayete erenlerin üzerinedir.

''Şüphesiz ki Cenab-ı Hak kendi dinine yardım edene mutlaka yardım eder.''Hac Süresi 40 ayet.

Selam ve dua ile...

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0