Çeçenistan'dan Bursa'ya Yatırım Daveti

Çeçenistan Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Ruslan Edelgeriev ve beraberindeki heyet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti.

Çeçenistan'dan Bursa'ya Yatırım Daveti
banner98
 Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Ruslan Edelgeriev ve beraberindeki heyeti BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve meclis üyeleri ağırladı. Çeçenistan heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, “Çeçenistan uzun yıllar bağımsızlık mücadelesi vermiş bir ülke. Türkiye Çeçenistan’a her zaman yakınlıkla bakmıştır. Geçmişte çok iyi olan Çeçenistan Türkiye ilişkilerinin önümüzdeki dönemlerde daha da iyi olacağını düşünüyorum. Bu ziyaretinizi ben Bursa için özellikle yeni bir başlangıç olarak görüyorum” diye konuştu.
Bursa’nın ihracatta Türkiye’nin ikinci büyük kenti olduğunu ifade eden Remzi Topuk, Bursa’nın her sektörde iş yapabilme kaabiliyetinin bulunduğunu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak iki ülke arasındaki ilişkileri daha da iyiye götürmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Yaşanan savaşların ardından Çeçenistan’ın yeniden doğduğunu belirten Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Ruslan Edelgeriev ise kalkınmak için başlangıç noktası olarak kendilerine tarım ve saniyiyi belirlediklerini söyledi. Türkiye’nin de ilk olarak tarım ve sanayi ile büyüdüğünü dile getiren Edelgeriev, “O yüzden bu konuya çok önem veriyoruz. Gıda ve tarımın yanı sıra otomotiv sektöründe de bazı adımlar atmak istiyoruz. Bu anlamda Türk firmalarının teknolojilerinden de örnek alarak bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bizler Çeçenistan’da yapılabilecek yatırımlar hakkında her türlü bilgiyi sunmaya hazırız. Bu çalışmalarla çok önemli işbirliklerinin gerçekleştirilebileceğine inanıyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0