banner101

'CBS Sempozyumu'na Büyükşehir imzası

Dünya (CBS Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü Bursa’da özel bir toplantıyla kutlandı.

'CBS Sempozyumu'na Büyükşehir imzası
 Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından Bursa Akademik Odaları Yerleşkesi’nde düzenlenen ‘CBS Günleri Sempozyumu’na Büyükşehir Belediyesi damga vurdu.‘Dünya CBS Günü 2015’ sempozyumuna, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra kentteki bütün kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı. Coğrafi bilgi teknolojilerinin çok daha faal kullanımının hedeflendiği sempozyumla gelecek süreçte şehirlerin akıllı kentlere dönüşüp yaygınlaşacağı beklentisinden yola çıkılarak, uzmanlar tarafından, ‘Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kamu ve Özel Sektördeki Kullanım Alanları’, ‘Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları’ ve konu ile ilgili karşılaşılan sıkıntılar ve çözüm yollarıyla ilgili sunumlar yapıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 20 yıldan bu yana CBS teknolojilerini aktif olarak kullanan, bu alana yatırım yapan öncü belediyelerinden biri olduğu vurgulandı. Sempozyuma Bursa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Habip Aslan, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Kubilay Öksüz ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü personeli katıldı.
Sempozyumda, Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü Harita Yüksek Mühendisi Cüneyt Taşkesen, ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi CBS Uygulamaları’ ve Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğü Harita Mühendisi Ali Ataman Yüksel, ‘Lazer Tarama Nokta Bulutu Modeli ile Tarihi ve Kültürel Yapıların Geleceğe Taşınması’ sunumlarıyla davetlileri bilgilendirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin CBS alanındaki tecrübelerin aktarıldığı sempozyumda kurulan stant da büyük ilgi gördü.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0