banner102

Can Dostlarımız İçin Hizmete Devam

Hayvan dostu bir yönetim anlayışı ile çalışmalar yürüten İnegöl Belediyesi en az insanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini bilerek projelerini şekillendirirken, 2016 yılı içerisinde Veteriner Müdürlüğü ortaya koyduğu hizmetleri ile can dostların her zaman yanında olmayı başardı.

 Can Dostlarımız İçin Hizmete Devam
 Farkındalık ortaya koyan projeleri ile marka bir belediyecilik örneği sergileyen İnegöl Belediyesi şehirdeki tüm canlıların sorumluluğunu taşımanın verdiği anlayış ile 7/24 şehrin dört bir tarafında ilçe halkının yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehri yeniden imar etme için hizmetleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, şehrimizin huzuru ve selameti adına elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek bu şehre hizmet ediyoruz diyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Her canlının kendileri için önem arz ettiğini, bir canlının canının yanması bize olmuş kabul ederek hizmetlerimizi bu düsturla yapmaya çalışıyoruz” dedi.

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYOR 
Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 2 veteriner hekim ve 6 yardımcı personel ile tüm gücümüzle can dostlarımız için çalışıyoruz diyen Başkan Aktaş; “Bildiğiniz üzere şu an hizmet veren Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezini 29 Aralık 2007 tarihinde hizmete açmıştık. Kurulduğu ilk günden beri hem sokak hayvanlarına hem de sahipleri tarafından terkedilen hayvanlara ev sahipliği yapan binamız, gerek barınak, gerekse aşı ve tedavi noktasında can dostlarımıza hizmet vermekte. Veteriner Müdürlüğümüz; 2016 yılı içerisinde 998 adet Belsis(Belediye Bilgi Sistemi), 9 adet Bimer(Başbakanlık İletişim Merkezi) üzerinden olmak üzere Hayvan Barınağımıza telefon ile gelen şikayetlerle birlikte toplamda 2320 şikayeti ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmuştur” şeklinde konuştu.

264 KISIRLAŞTIRMA VE 220 SAHİPLENDİRME 
Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizde 2016 yılında 264 kedi ve köpek kısırlaştırılarak aşıları yapıldı küpe ve çip takılarak can dostlarımız alındıkları ortama bırakıldı diyen Aktaş; “Ayrıca 178 köpek ve 42 kedi sahiplendirildi. Sahiplendirme konusunda Hayvan sever derneklerimizle özellikle Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği(İDOHA) ile irtibat halindeyiz. Merkezimizde 135 can dostuna ilk müdahale tarzında tedavi ve 32’sine de yumuşak doku ve ortopedi ameliyatı gerçekleştirildi. Ayrıca yabani hayvanlara da merkezimiz kucağını açmaktadır. Bu manada şimdiye kadar Leylek, Kartal başta olmak üzere Çakal, Ayı, Su Kuşu vb. yabani hayvanların her türlü tedavisini de gerçekleştirdik. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya ve Yenişehir ilçesinden getirilen hayvanlar barınağımızca ortopedi operasyonları gerçekleştirildi. Can dostlarımızı unutmama adına merkezimizde 4 Ekim “Dünya Hayvanları Koruma Günü” etkinliği düzenlenmiştir. Bu gün dolayısıyla birçok okuldan gelen öğrenciler barınağımızı ziyaret etmişlerdir” dedi.

PİSİ BAHÇE KEDİ YAŞAM MERKEZİ 
Can dostlarımızın her zaman yanlarında olmak için uğraş veriyoruz vurgusunda da bulunan Aktaş; “Sokak kedilerimiz için hazırladığımız ‘Pisi Bahçe Kedi Yaşam Merkezi’ni Kültür Park içerisinde hayata geçirerek vatandaşlarımızın kedilerin yaşamlarını farklı bir pencereden görmelerini ve kediler ile insanlar arasındaki bağı kuvvetlendirmek istedik. Türkiye’de birçok belediye tarafından kediler için sığınma alanları yapılmaktadır. Bizim projemiz sadece sığınma alanı değil rahatça gezip dolaşacakları, oyun oynayabilecekleri yaşam ve oyun parkı olmasıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği de taşımaktadır.”

KEDİ VE KUŞ EVLERİ 
Her canlıya değer veren bir medeniyete mensup olmanın sorumluluk anlayışıyla hizmetlerini yerine getiren bir belediye olarak tüm dinamiklerimizle şehrimizi kucaklıyoruz diyen Aktaş; “ Bu mana da can dostlarımız için Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğrencilerimizin katkılarıyla yaptığımız 60 adet kedi ve 42 adet kuş evlerini şehrimizin muhtelif yerlerine konuşlandırdık” dedi. 

AKILLI GERİ DÖNÜŞÜM ÜNİTELERİ 
“Ayrıca şehrimizin 3 ayrı noktasına yerleştirdiğimiz Akıllı Geri Dönüşüm Üniteleri ile hem sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarını karşılamayı hem de geri dönüşüme katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

KURBAN KESİM KURSU 
Her yıl düzenli olarak Müftülük, İlçe Tarım ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açılan Kurban Kesim Kursunun 2016 yılında da uygulamalı olarak gerçekleştirildiğini belirten Aktaş; “Teori bilgilendirmeden sonra uygulamanın mezbahada yapıldığı kursu başarı ile tamamlayan 40 kişiye kasaplık eğitim sertifikası verilmiştir. Ayrıca kurban bayramı dolayısıyla İlçemizde kurulan kurban kesim alanlarının kontrolleri de yapılmıştır. Şunu da belirtmek isterim ki Kurban Bayramı sebebiyle hayvan pazarındaki toplamda 1200 dişi büyükbaş hayvanların gebelik muayenesi yapılırken 35 dişi büyükbaş hayvanda gebelik tespit edildiğini ve bunun sonucunda gerekli önlemlerin alındığını” ifade etti.

“HALK SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ “ 
Belediye olarak Halk Sağlığının olmazsa olmaz konulardan biri olduğuna vurgu yapan Başkan Aktaş; “Bu konuda çok hassas bir şekilde adımlar attığımızı buradan dile getirmek istiyorum. Veteriner Müdürlüğümüz, Zabıta Müdürlüğümüz ile birlikte fırın, kasap, okul kantinleri, eğlence yerleri ve balık tezgâhlarının rutin kontrollerini yapmaktadır. Ayrıca temizlik işleri müdürlüğümüz marifetiyle Hayvan pazarımızın temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri her 15 günde bir yapılıyor” dedi.

“YABAN HAYVANLARI YALNIZ DEĞİL” 
Kış aylarının çok soğuk geçtiği, havaların geceleri eksi derecelerde seyrettiği kış günlerde doğada bulunan yaban hayvanları yalnız bırakmayarak onlar için doğaya yiyecek bırakıyoruz şeklinde konuşan Aktaş;“Yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta sıkıntı çektiklerini göz ardı etmeyerek, hayvan dostlarımızın yaşamlarını idame etmeleri adına doğaya yiyecek bırakıyoruz. Sonuçta evcil de olsa, yabani de olsa onlarda can taşıyor. Bizlerde bu konuda duyarlı bireyler olarak özellikle doğada yaşayan yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakarak onlara bir nebzede olsa yardımcı oluyoruz. Doğada yaşayan hayvanlar için İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü, İnegöl Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği(İDOHA)’ya katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

SAHİPSİZ HAYVANLAR VE TEDAVİ MERKEZİ 
Karalar–Halhalca Mahallesi Yolu üzerinde hayata geçecek Can dostların yeni yuvası olacak sahipsiz hayvanlar ve tedavi merkezinin temel atma törenini de 2016 yılının son aylarında gerçekleştirdik diyen Aktaş; “Yaklaşık 40 dönüm üzerine kurulacak toplam 1171 metrekare inşaat alanına sahip ve İdari bina, hayvan hastanesi, at bakım evi, kedi evi, köpek bakım evi ve yavrulu hayvan bakım evi bölümlerinden oluşacak Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi Can Dostlarımız için sıcak bir yuva olacak. Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinin şehrimize artı bir değer katacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Aktaş son olarak; “Hayvan dostu bir Belediye olarak en az insanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini bilerek çalışmalarımızı bu düstur ile yürüttüğümüzü belirtmek istiyorum. Buradan hareketle Can dostlarımız için İlçe halkımızın daha duyarlı davranmaları noktasında bize yakışan davranışların hassasiyetle yerine getirilmesi gerekliliğini de ifade etmek istiyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0