Çamlıhemşinliler Horonla Coştu

Çamlıhemşin Koruma ve Yardımlaşma Derneği düzenlediği Horon ve Tanışma Gecesi ile Bursa’daki hemşerilerini bir araya getirdi.

Çamlıhemşinliler Horonla Coştu
banner98
 Kısa bir süre önce kurulan ve faaliyetlerine hızlı bir şekilde adım atan Çamlıhemşin Koruma ve Yardımlaşma Derneği, ilk etkinliğine imza attı. Dernek tarafından gerçekleştirilen Horon ve Tanışma Gecesi’ne yoğun bir katılım sağlandı. Erikli Caprice Düğün Sarayı'nda gerçekleştirilen geceye, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Yıldırım Belediye Başkan yardımcısı Mücahit Alkan ve çok sayıda Çamlıhemşinlinin katıldığı gece misafirler horon ve Karadeniz türküleri ile coştu. 

‘ÇAMLIHEMŞİN’İ TANITACAĞIZ’

Gecede konuşan Dernek Başkanı İbrahim Aydın, 8 Ocak’ta kurdukları derneğin bundan böyle çalışmaları ile gündeme geleceğini söyledi. Derneğin amaçlarına değinen Aydın, “Tulumumuzu,Taş Köprümüzü, gelenek,göreneklerimizi yaşatmak ve Çamlıhemşin’i gitmeyen, görmeyen insanlara tanıtma amacındayız. Derneğimiz kurulduğundan itibaren büyüyerek yoluna devam ediyor. Herkesin desteğini bekliyoruz” dedi. Konuşmanın ardından misafirler Grup SİNOR'un müzik şöleniyle horon teperek doyasıya eğlendi.

Ahmet Kayahan’ın haberi…







Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0